Bakan Tekin’den atama açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin’den atama açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 12:19

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili yapılacak değerlendirmelerin ardından sayının açıklanacağını duyurdu. Bakan Tekin; atama sayılarıyla ilgili  kamuoyunda konuşulanların eksik ya da yanlış olduğunu belirtti ve sayının belli olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağını aktardı.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken merakla beklenen öğretmen atamalarıyla ilgili soru işaretlerine “Mevcut öğretmen sayımız, ihtiyacımız, onlarla beraber oturup Sayın Cumhurbaşkanımızla bir değerlendirme yapacağız. Sonra da sayı açıklanır. Hazine ve Maliye Bakanımızın da olması lazım" diyerek açıklık getirdi.

ATAMADA NET BİR TAKVİM YOK
öğretmen atamasına ilişkin net bir takvim olmadığını dile getiren Bakan Tekin, “Konuşulan rakamlar büyük oranda eksik ya da yanlış bilgiye dayanan rakamlar. Sayıyı açıkladığımız zaman net rakamları paylaşacağız. İhtiyaçlarımızı sürekli revize ediyoruz. Haftalık okutan ders sayısından tutun mevcut öğretmenlerimize, emekli olanları ve ayrılanları an be an takip ediyoruz. Dolayısıyla ihtiyaçlarımızı net olarak o gün açıklayacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!