Bakan Tekin: ‘Milli Eğitim Akademisi’ hazırlığındayız  

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: ‘Milli Eğitim Akademisi’ hazırlığındayız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2023 16:48

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’daki bir dizi programı kapsamında, önce ‘Öğretmen Akademileri’ne katılıp yeni eğitim öğretim yılının ilk dersini verdi. Daha sonra  4 okul açılışı ve 1 temel atma törenine katıldı.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sunmak amacıyla kurulan ‘İstanbul Öğretmen Akademileri’nin, İstanbul Üniversitesi’ndeki 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı açılış dersinde konuşan Bakan Tekin, bu akademileri kurumsallaştırarak ‘Milli Eğitim Akademisi’ kurma arzusunda olduklarını belirtti ve şunları söyledi: 

AKADEMİSYENLERLE İÇ İÇE ÇALIŞACAĞIZ 
“Biz nasıl müfredatı belirli aralıklarla revize etmemiz gerektiğine inanıyorsak, öğretmen arkadaşlarımızın da meslekleriyle ilgili teorik, teknolojik gelişmeleri izlemesi gerekiyor. Bu etkinlikte çıkış noktamız bu. ‘Millî Eğitim Akademisi’ni ise önümüzdeki bahar aylarında kurmuş olmayı temenni ediyoruz. Yasal altyapısını çalışmaya başladık. Burada beklentimiz, eğitim fakülteleri başta olmak üzere, üniversitelerle Bakanlığımız arasındaki ilişkiyi kurumsal hale getirmek. Akademisyenler ve hocalarımızın ‘Görüşlerimiz ciddiye alınmıyor’ endişelerini giderecek, sürekli onlarla iç içe çalışacağımız, iş birliğini daimi hale getireceğimiz bir yapı olsun istiyoruz. Öğretmenlerin saha tecrübelerini ve karşı karşıya kaldıkları problemleri üniversitelerde akademisyenler ve öğrencilerle paylaşması sonucunda bu ilişki sağlıklı bir zemine oturacak. Tek taraflı olarak sağlıklı yürümesi mümkün değil. Bu yüzden biz bu akademileri karşılıklı bir etkileşim içinde yürütebilirsek anlamlı olacağına inanıyoruz. Beklentimiz de bu.” 

EĞİTİM YÜKÜNÜ HEP BERABER SIRTLANALIM
Daha sonra İstanbul Sultangazi’de Nadide Ahmet Tütüncüoğlu İlk ve Ortaokulu, Cebeci İlkokulu, Sultançiftliği Mahallesi Ana Kucağı Anaokulu Toplu Açılış ile Cebeci Mahallesi Ana Kucağı Temel Atma Töreni ile Zeytinburnu Erhan Dedeoğlu İlkokulu Açılış Töreni’ne  katılan Bakan Tekin şöyle devam etti:
“Geçtiğimiz hafta sonu Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladık. Kutlamalardan sonra İstanbul’da Sancaktepe, Kağıthane, Sultangazi, Zeytinburnu ilçelerinde, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Adıyaman’ın Besni ilçesinde okul açtık. Gittiğim bu yerlerde sadece hayırseverlerin yaptırdığı okulların açılışına katıldım. Bakanlık olarak üstümüze düşen görevleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Ancak bunu yaparken paydaşlarımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Bunlardan biri belediyeler bir diğeri de hayırseverler. Okulları ve bakımlarını yapabilmemiz için tüm yerel yönetimlerin Bakanlığa katkı sağlaması lazım. Bütün belediye başkanlarını destek olmaya davet ediyorum. Bu ülkenin eğitim yükünü hep beraber sırtlanalım.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!