Bakan Tekin: Bu yükü hep beraber kaldıralım

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: Bu yükü hep beraber kaldıralım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2023 13:39

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremin vurduğu Hatay’da yeni eğitim ve öğretim yılının açılışına katıldı. Bakan Tekin, “Eğitimle ilgili olarak herkes düşüncesini paylaşıyor. Saygı duyuyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Gelin hep beraber öğrencisinden velisinden, öğretmeninden, sivil toplum örgütlerinden siyasetçisine kadar hep beraber bu yükün altına birlikte girelim. Bakanlık ‘şunu yapmalıdır, ben de şunu yapmalıyım’ diyerek önce herkes kendi sorumluluğunu yerine getirsin. Böylece bu yükü hep beraber kaldırmış olalım” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sonra merkez Antakya ilçesindeki TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlkokulu’nda yeni eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı. İlk ders zilinin çalmasının ardından Hatay’da 313 bin 960 öğrenci dersbaşı yaptı. Hatay’da durum değerlendirmesi yapana Bakan Tekin şunları söyledi:

“İnşallah ödevlerimizi yerine getirip, en kısa zamanda bizim üzerimize düşen kısmıyla Hatay’daki aksaklıkları giderip, yaraları saracağız. Bizim hesaplarımıza göre Hatay’da 2 bin 500’e yakın dersliğimiz deprem sebebiyle kullanılamaz duruma gelmiş. Yıkılanlar veya ağır hasarlı olanlar açısından söylüyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa zamanda bu eksikliklerin giderilmesi yönünde. Biz şu ana kadar bu 2 bin 500’ün bin 700’ünü en azından planlamış durumdayız. Büyük oranda tamamlanmış olanlar var. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu eksiklikler giderilmiş olacak.

Haberin Devamı

EKİP RUHU OLARAK HAREKET EDELİM
Türkiye’de kamu-özel 1 milyon 200 bine yakın öğretmen, 20 milyon öğrenci var. 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı eğitimle alakalı sözü, önermesi, düşüncesi var. Dolayısıyla biz gerçekten çok büyük bir camiayız. Yaz ayları boyunca şunu özellikle yapmaya çalıştım arkadaşlar. Milli Eğitim Bakanlığı, bir milyonun üstüne öğretmeniyle, idarecisiyle bir ekip ruhu olarak hareket etmeli düşüncesini öğretmen arkadaşlarımızla sürekli paylaşarak bunu ana felsefemizin bu olduğunu paylaşmaya çalıştık. MEB merkez teşkilatında her ne tür kararları alırsak alalım, uygulamak için öğretmen arkadaşlardan başka ortağımız, paydaşımız hiçbir şeyimiz yok.

HADİ HEP BERABER YAPALIM
Eğitimle ilgili olarak herkes düşüncesini paylaşıyor. Saygı duyuyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Kullandıkları cümleler şöyle; ‘Sayın Bakanım, Yusuf Hocam, şunun yapılması gerekir.’ Ben bu önermeleri dile getiren herkese teşekkür ediyorum. Ama bir de ricam var, Lütfen gelin bu önermeleri değiştirelim. ‘Hadi hep beraber yapalım’ demek istiyorum ben. Açıkçası ben diyorum ki; eğitim, milli eğitim, bakanlık merkez teşkilatının ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek başında ve ötesinde olan bir şey değil. Gelin hep beraber öğrencisinden, velisinden, öğretmeninden, sivil toplum örgütlerinden, siyasetçisine kadar hep beraber bu yükün altına girelim. ‘Bakanlık şunu yapmalıdır, evet ama ben de şunu yapmalıyım’ diyerek önce herkes kendi sorumluluğunu yerine getirsin. Böylece bu yükü hep beraber kaldırmış olalım diyorum.”

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!