Bakan Tekin 81 ilin milli eğitim müdürleriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin 81 ilin milli eğitim müdürleriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 13:59

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin millî eğitim müdürüyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Otelinde yapılan toplantıya Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Ömer Faruk Yelkenci, Nazif Yılmaz, Kemal Şamlıoğlu, genel müdürler ve 81 ilin millî eğitim müdürü katıldı. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimdeki yeni gelişmelerin masaya yatırıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, MEB tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili sahada karşılaşılan bir aksaklık varsa el birliğiyle gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

“ULAŞILABİLİR OLMALISINIZ”
Bakan Tekin 81 ilin müdürlerine şöyle seslendi:
“Hayata geçirdiğimiz her projenin, attığımız her adımın daha iyi anlaşılır ve uygulanabilir olması için bütün paydaşlarımızla paylaşmamız gerekmektedir. Nasıl ki bana ulaşmak isteyen herhangi bir yönetici, öğretmen, öğrenci veya velimizle gerek yüz yüze gerekse farklı iletişim kanallarıyla görüşme imkânı sağlayabiliyorsak sizlerden de aynı hassasiyeti göstermenizi ve size ulaşmak isteyen herkesle iletişiminizi açık tutmanızı istiyorum. İsteyen herkesin il müdürümüze ulaşması gerekiyor.”

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİNE İL DÜZEYİ PROJE
Konuşmasında deprem bölgesine yapılan yatırımlara da değinen Tekin sözlerine şöyle devam etti;
Biz, merkezden aldığımız kararlarla genel bir çerçeve çiziyoruz. Bakanlık politikaları doğrultusunda inşa etmeye çalıştığımız felsefeye uygun olarak il düzeyinde projeler geliştirebilirsiniz. Böylece alınacak tedbirlerle birlikte çeşitli projelerle eğitim politikalarımızı hayata geçirmiş oluruz.”

OKUL BAHÇELERİNDE DÜZENLEMELER
Bakan Yusuf Tekin, çocukların okul bahçelerinde geleneksel oyunlarla vakit geçirmeleri ve bu sayede hem obeziteyle mücadele hem de dijital bağımlılıktan uzaklaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak; “öğrencilerin geleneksel oyunları daha sağlıklı oynayabilmeleri için okul bahçelerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasına devam edilmesi gerekiyor” dedi.

ETKİNLİK HAFTALARI SÜRECEK
Her dönemin son haftasını etkinlikler haftası olarak ilan ettiklerini hatırlatan Tekin, “Bu proje kapsamında birinci dönemin sonunda çeşitli etkinlikler organize ettik. İnşallah, haziran ayında ikinci dönemin son haftasında da aynı etkinlikleri organize ederek bu haftayı daha dolu dolu geçirmek istiyoruz. Bu etkinliklerin çocuklarımız üzerindeki sonuçlarını da özellikle görmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

MESLEK LİSELERİNDE 4 YENİ PROGRAM
Bakan Tekin, Mesleki teknik eğitim alanında yeni modeller üzerinde çalışmalar yaptıklarını, meslek liselilerin istihdamının kolaylaştırılması için 'bölge', 'ihtisas', 'sektör içi' ve 'sektöre entegre' olmak üzere 4 yeni okul programının hayata geçirdiklerini belirterek, bu doğrultuda illerde de yeni çalışmaların yapılmasının önemine değindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!