Bakan Avcı, Türkmenistan'da eğitim alanında anlaşma imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı, Türkmenistanda eğitim alanında anlaşma imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 09:55

Türkmenistan'da temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Türkiye ve Türkmenistan Milli Eğitim Bakanları arasında, iki ülkenin eğitim alanında işbirliğini öngören anlaşma imzalandı.

Haberin Devamı

Hazar kıyısındaki Avaza Bölgesinde bir araya gelen Berdimuhamedov ve Avcı, iki ülke arasındaki eğitim imkanlarını ele aldı. Bakan Avcı daha sonra Devlet Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov ve Eğitimden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Sapardurdı Toyliyev ile bir araya geldi. Türkiye ve Türkmenistan Milli Eğitim Bakanları arasında, iki ülkenin eğitim alanında işbirliğini öngören Avaza Mutabakatı yapıldı.

Daha sonra Aşkabat'a gelen Avcı, temasları konusunda açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı, Avaza Mutabakatı kapsamında Uluslararası Türkmen-Türk üniversitesinin ortaklaşa yapımı, Türkiye burslarının artırılması, faaliyette olan MEB Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesi’nin yerleşkesinin inşaatı ve iki ülke milli eğitim bakanlıkları arasında işbirliği komisyonunun kurulması konusunda anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Aşkabat temasları kapsamında Aşkabat Anadolu İlköğretim Okulu ve Lisesi’ni ziyaret eden Bakan Avcı'ya Türkmenler yakın ilgi gösterdi.

Çalışmalarını tamamlayan Bakan Nabi Avcı, Türkmenistan'dan ayrıldı.

BAKMADAN GEÇME!