Aromaterapi nedir? Ne işe yarar? Aromaterapi yağları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Aromaterapi nedir Ne işe yarar Aromaterapi yağları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 00:30

Duyusal güzellik trendi günümüzde etkisini giderek artırmaktadır. Bu alanda geleneksel tedavi yöntemlerinden bir tanesi olan aromaterapi oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Aromaterapi kişilerin rahatlamasını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem bitkisel yağlar ile uygulanmaktadır. Peki, Aromaterapi nedir? Ne işe yarar? Aromaterapi yağları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Aromaterapi sayesinde günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek mümkündür. Bunun yanı sıra günümüzde aromaterapi tedavileri ile güzellik alanında da pek çok olumlu gelişmeler kaydedilmiştir. Hal böyle olunca sıklıkla araştırılan bir konu olmuştur. Gündemden inmeyen aromaterapi, değişik bitkisel yağlarla uygulanmaktadır.

 Aromaterapi Nedir?

 Aromaterapi, geçmişi 6000 yıl kadar öncesine uzanan geleneksel bir tedavi yöntemidir. Koku ile tedavi manasına gelen aromaterapi, bir fiziksel iyileştirme sürecinin yanı sıra kişilerde ruhsal şifalanmayı da sağlayan oldukça etkili bir tekniktir. Eski zamanlarda bitkiler pek çok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Zaman içerisinde bu bitkilerin özellikleri, kokuları, faydaları laboratuvar ortamında üretilmeye başlanmış ve ilaçlar üretilmiştir. İlaçların bu şekilde üretilmeye başlanmasından itibaren bitkiler aromaterapi tedavisinin dışına çıkarak ilaç tedavisinin bir parçası haline gelmiştir.

Haberin Devamı

 Günümüzde aromaterapi tekrar merak edilir hale gelmiş ve pek çok insan tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Aromaterapi pek çok kokulu bitki yağları ile uygulanmaktadır. Kokunun insanlar üzerindeki olumlu etkileri aromaterapinin tekrar sıklıkla uygulanır hale gelmesine sebep olmuştur.

 Aromaterapi Ne İşe Yarar?

Nörolojik rahatsızlıkların tedavisine ciddi anlamda yardımcı olur.

Vücut ve baş ağrılarının kısa süre içerisinde iyileşmesini sağlar.

Zihnin berraklaşmasını ve uyarılmasını sağlar. Bu sayede kişilerin daha mantıklı bir düşünce yapısına sahip olması sağlanır.

Özellikle onkoloji hastalarında mide bulantısını önlemeye yardımcı olur.

Anksiyetenin yani kaygının önüne geçer.

Solunum yolu enfeksiyonlarında tedavi edici özelliği vardır.

Çatlakların ve selülitlerin hafiflemesini sağlar. Hatta kimi zaman tamamen ortadan kaybolmasını bile sağlayabilir.

Kas kramplarının ve şişliklerin iyileşmesine yardımcı olur.

Böcek sokmaları ve sinek ısırıklarının iyileşmesine yardımcı olur.

Stresin azalmasını sağlayarak kişilerdeki depresyona ve yorgunluk hissine iyi gelir. Kişilerin daha kaliteli bir uyku çekmeleri e yardımcı olur. Bu konuda en ünlü yağlar ise lavanta, limon otu, papatya ve yasemin bitkisel yağlardır.

Haberin Devamı

Pek çok cilt hastalıklarının tedavilerinde önemli bir rol oynar.

Sivilce ve aknelerin iyileşmesine yardımcı olur.

Cildin nem dengesini koruyarak pürüzsüz ve nemli kalmasına yardımcı olur.

Zamanla oluşan kırışıklıkların ve çizgilerin önlenmesine yardımcı olur.

Cildin sıkılaşmasını sağlar ve sarkmaların toparlanmasını sağlar.

Kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı kardiyovasküler sistemin oldukça sağlıklı bir şekilde işlemesini, aynı zamanda cildin yenilenmesini sağlar.

Kişilerin duygularını canlandırarak daha çabuk motive olmalarını sağlar.

Kişilere enerji ve zindelik verir. Özellikle limon bu konuda ün yapmıştır.

Kişilerin konsantrasyon problemlerinin giderilmesinde oldukça etkilidir. Adaçayı, fesleğen ve biberiye yağları odaklanması geliştiren en iyi yağlardır.

Haberin Devamı

Bazı aromaterapi yağları fiziksel acıların azaltılmasına oldukça etkilidir. Papatya, okaliptüs, kekik, zerdeçal ve zencefil yağları fiziksel acıların azaltılması hususunda son derece önemli bir yere sahiptir.

Kişilerin daha rahat ve daha iyi bir uyku uyumasına yardımcı olur. Aromatik yağlar, kişilerin uyku kalitesini artırdığından ötürü daha dinlenmiş uyanmalarını sağlar.

Aromaterapi Yağları Nelerdir?

 Aromaterapi tedavisinde uçucu olan yağlardan faydalanır. Genellikle yasemin, lavanta ve gül ön plana çıkıyor olsa da papatya, ylang - ylang, sardunya, sandal ağacı gibi çiçeklerin yağları da sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda biberiye, ekinezya, defne, ardıç, çördük otu, jojoba, ıtır, fesleğen, okaliptüs, vanilya, kekik, nane, melisa gibi pek çok uçucu yağlar da kişideki hastalıklara göre tercih edilebilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!