Ara tatil başladı

Güncelleme Tarihi:

Ara tatil başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 16:38

Okullarda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinin ardından öğrenciler ara tatil öncesi son derslerini işledi. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için tatilin resmi başlangıcı 13 Kasım Pazartesi olsa da hafta sonlarıyla 9 günü bulan ara tatil başladı. Ders zili 20 Kasım sabahı yeniden çalacak. Diğer yandan öğretmenlerin mesleki gelişimi için düzenlenen öğretmen seminerleri bu ara tatilde son kez uzaktan yapılacak.

Haberin Devamı

Birinci döneminin ilk ara tatili öncesi öğretmenler, öğrencilerine bol bol dinlenme ve kitap okumalarını tavsiye etti. Ancak hafta sonlarıyla birlikte 9 gün sürecek ara tatilde öğrenciler, dinlenmenin yanı sıra konu açıklarını kapatmak için ders çalışacaklarını da söyledi. İstanbul ve İzmir’den ilk ve ortaokul öğrencileri tatil planlarını anlattı.

LGS HAZIRLIKLARINA DEVAM
İstanbul Avcılar Şehit Melih Sancar Ortaokulu’nun 8’nci sınıf öğrencileri tatil boyunca akıllarının LGS’de olacağını söyleyerek şöyle konuştu:

Ara tatil başladı
Yiğit Eşki: Tatili Çankırı’da geçireceğim. İlk günlerde akrabalarım ve arkadaşlarımla vakit geçireceğim. İstanbul’a döndüğümde ise Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için hazırlıklarıma devam edeceğim. Bol bol test çözeceğim.
Ara tatil başladı
Oktay Baş: Tatil süresince LGS’ye yönelik ders çalışmayı planlıyorum. Konu eksikliklerimi tamamlayarak ara tatil dönüşünde okula daha hazır gelmek istiyorum. Çünkü iyi bir lisede öğrenimime devam etmek istiyorum.

Haberin Devamı

‘BEDEN EĞİTİMİNİ ÖZLEYECEĞİM’
Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencileri tatili şöyle geçirecek:

Ara tatil başladı
Aras Kocaman: Futbol oynuyorum tatilde de daha fazla antrenman yapacağım. Kalan zamanda ailemle daha fazla vakit geçirmeyi planlıyorum. Okula 9 gün ara vereceğimiz için arkadaşlarımı özleyeceğimi düşünüyorum ancak dinlenme fırsatı bulacağım için de mutluyum.
Ara tatil başladı
Uygar Dilbaz: Hafta sonu tüm ödevlerimi tamamlayacağım. Hafta içi ise ailemle İtalya’ya gideceğiz. Bu sebeple çok heyecanlıyım. Ara tatilde yeni bir ülke göreceğim için çok mutluyum. En çok beden eğitimi dersini özleyeceğim.

‘YETİŞİRDİĞİMİZ SEBZELERİ YİYECEĞİM’

Ara tatil başladı
Gülcemim Ulu: Teyzem yeni bir eve taşındığından yardıma gideceğiz. Bunun dışında tatilde bol bol kitap okuyacağım ve jimnastik yapacağım. Ankara’da köye de gideceğiz. Orada soğan, salatalık, domates, biber yetiştiriyorlar. Akrabalarıma bahçe işlerinde yardım edeceğim. Yetiştirdiğimiz doğal ürünlerle bol bol yemek yiyeceğim.
Ara tatil başladı
Mina Aktaş: Matematik dersinden 35 sayfalık ödevimi tamamlayacağım. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde okuyacağım şiiri ezberlemeye çalışacağım. 20 Kasım’da okullar başladığında tamamen hazır olacağım.

Haberin Devamı

ABLAMA SÜRPRİZ YAPACAĞIM
İzmir Seferihisar Ulamış İlkokulu 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri tatilde hem eğlence hem de eğitimi bir arada sürdüreceklerini şöyle anlattı.

Ara tatil başladı
Hatice Ayşe Arıkan: Öğretmenimin verdiği kitapları okuyacağım ve yarım bıraktığım ‘Şeker Portakalı’ kitabını bitireceğim. Ayrıca ailemle tatile de gideceğiz.
Ara tatil başladı
Eymen Asma: Ablam doğum günü için Antalya’dan gelecek. Ona sürpriz yapacağım. Ailemle keyifli vakit geçirmeyi düşünüyorum.

RONALDO OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM

Ara tatil başladı
Hamza Yavuz: Okul zamanı futbol antrenmanları yapıyordum, tatilde de devam edeceğim. Ayrıca arkadaşlarımla bolca maç yapacağız. Hedefim Ronaldo olmak. Bunun için çok çalışacağım.

 

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ SON KEZ UZAKTAN
Diğer yandan ara tatilde öğretmenlerin mesleki gelişimi için 5 gün boyunca saat 09.00- 13.00 arası öğretmen seminerleri düzenlenecek. Daha önce çevrim içi yapılan bu seminerlerin, yeni eğitim öğretim yılının başlangıcıyla okullarda yüz yüze olacağına karar verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ekim ayında yaptığı açıklamayla karar değişikliğine gidildiğini duyurmuştu. Bakan Tekin seminerlerin, kasım ara tatilinde son kez uzaktan yapılacağının altını çizmiş ve şunları söylemişti;

“Öğretmen arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, birçok arkadaşımızın daha önceki uygulama nedeniyle kendilerine ara tatil için farklı programlar yaptıkları ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesini talep ettiklerini duydum. Bu nedenle sadece Kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin çevrim içi yapılmasına karar verdik. Nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım.”

 

Haberin Devamı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ 

* Birinci ara tatil 13-17 Kasım 2023

* 1'inci dönem 2'inci yazılı sınavlar 25 Aralık 2023-5 Ocak 2024

* 6’ncı Sınıf Ülke Geneli Ortak Sınavlar 26 Aralık (Türkçe ve matematik)

* 9’uncu Sınıf Ülke Geneli Ortak Sınavlar  27 Aralık (Türk dili ve edebiyatı ile matematik)

* Yarıyıl tatili 22 Ocak - 2 Şubat 2024

* İkinci ara tatil 8-12 Nisan 2024 (Ramazan Bayramı ile denk geliyor)

* LGS 2 Haziran

* YKS 8-9 Haziran

* Dönem sonu 14 Haziran 2024

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!