AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman başlayacak? Ders ekle – sil işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖF kayıt yenileme işlemleri ne zaman başlayacak Ders ekle – sil işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:18

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) 2015 – 2016 güz dönemi kayıt yenileme işlemlerinin ardından yapılan final sınavlarının sonrasında öğrenciler şimdi de bahar dönemi kayıt yenileme tarihini bekliyor. Peki, AÖF Bahar dönemi kayıt yenileme tarihi ne zaman? AÖF kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? AÖF ders ekle - sil işlemleri nasıl gerçekleştirilir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencileri tarafından merakla beklenen güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 22 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak. 4 Mart 2016 Cuma gününe kadar devam edecek olan kayıt yenileme işlemi için öğrencilerin ‘https://kayit.anadolu.edu.tr’  web sitesini kullanması gerekiyor.

Kayıt yenileyecek öğrencilerin öncelikle belirttiğimiz sitede bulunan ‘Kayıt Yenileme’ (işlemlerin başladığı tarihte aktif olacaktır) seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Sonrasında ise AÖF öğrencileri buradan ders ekle – sil işlemi yapabilirler. Ders ekle – sil işlemini bitiren öğrencilere sistem tarafından pdf dosyası verilecek. Bu dosyada öğrencilerin bahar dönemi için bankaya ne kadar ücret yatırması gerektiğine ilişkin bilgi bulunuyor.

DERS EKLE – SİL İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Haberin Devamı

AÖF güz dönemi kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler 22 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında ders ekle – sil işlemlerini yapmalıdır. AÖF ders ekle – sil işlemleriyle alakalı dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:

- Kayıt yenileme döneminde yapılan ders ekle – sil işlemleri o dönem için yapılmaktadır ve sonradan seçilen dersler için itiraz edilemez.

- Öğrenciler sorumlu oldukları derslerden geçer not almadan mezun olamazlar. Bu nedenle eksiltilen dersler dersin açıldığı ilgili dönemde alınmalıdır.

- Ders ekle – sil işlemlerinde bir ders silindiği zaman bu öğrencinin o dersten sorumlu olmayacağı anlamına gelmez.

- Kayıt yenileme tarihleri arasında ders ekle – sil işlemleri ödeme yapılana kadar değiştirilebilir.

- Kayıt yenileme döneminde yapılacak olan ödeme tutarı eklenen derslerin kredilerine göre belirlenir. Bu da her öğrenci için farklı kayıt yenileme ücreti olacağı anlamına gelmektedir.

- Ödeme işlemi yapıldıktan sonra ders ekle – sil işlemi yapılamaz.

Ders ekle – sil işlemleri 3 aşamada gerçekleşmektedir. İlk olarak AÖF öğrencilerinin ‘www. kayit.anadolu.edu.tr’ web sitesinde ‘Kayıt Yenileme’ bağlantısına tıklayarak T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini girmeleri gerekmektedir. Sonrasında ise öğrenciler ders ekle – sil işlemine başlayabilirler. Burada AÖF öğrencileri alacağı veya bırakacağı dersleri seçmek zorunda. Son olarak ise öğrenciler ders ekle – sil işlemini onaylayarak ödeme yapmalıdır.

Haberin Devamı

BORCU OLAN ÖĞRENCİLER KAYIT YENİLEME YAPABİLİR Mİ?

Önceki yıllardan herhangi bir borcu olan AÖF öğrencilerinin 2015 – 2016 güz dönemi kayıt yenilemesi yapabilmesi için geçmiş borçlarını ödemeleri gerekmektedir. Borcu olan öğrenciler ancak geçmiş dönem borçlarını ve güz dönemi kayıt yenileme ücretini ödedikleri zaman kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebilirler. Sadece geçmiş borçlarını ödeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmemektedir.

BAKMADAN GEÇME!