'Aile desteği olmadan başaramayız'

Güncelleme Tarihi:

Aile desteği olmadan başaramayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 13:20

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde ailelerin desteğinin önemine vurgu yaptı. Kocaeli ziyareti sırasında konuşan Bakan Tekin; "Aile eğitim-öğretim sürecine destek olmazsa, bu anlamda çocuklarını teşvik etmezse; eğitim-öğretim süreci maalesef okulla sınırlı kalır ve istediğimiz başarıyı elde edemeyiz" dedi.

Haberin Devamı

Programı kapsamında Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Tekin'e; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve protokol üyeleri eşlik etti. Kocaeli Valiliği'nde açıklamalar yapan Tekin: “Millî Eğitim Bakanlığı olarak paydaşlarımız, desteklerini ve katkılarını beklediğimiz kurumlar ve kişiler var. Öncelikle bizim en büyük destekçimiz; bütün toplumumuz. Ne kadar güzel binalar yaparsak yapalım, ne kadar güzel eğitim ortamları oluşturursak oluşturalım; eğitim-öğretimde kalite ve nitelikle ilgili tartışmaların odağında aile var. Aile eğitim-öğretim sürecine destek olmazsa, çocuklarını teşvik etmezse; eğitim-öğretim süreci maalesef okulla sınırlı kalır ve istediğimiz başarıyı elde edemeyiz. O yüzden en büyük paydaşımız olarak bütün Türkiye toplumunu, bütün Türk ailelerini bu konuda bize destek olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

YENİLİKÇİ SINIFLAR PROJESİ
Milli Eğitim Bakanı, programına Kocaeli Robotik Kodlama Atölyeleri Projesi’nde (KODELİ) dereceye girenler için düzenlenen ödül törenine katılarak devam etti. Eğitimdeki teknoloji yatırımları üzerine konuşan Bakan Tekin; “Şu anda bir belediye başkanı okullara masaüstü bilgisayar dağıtıyorum dese, hiçbir gencimizin ilgisini çekmez. Aynı şekilde tabletler. Eğitim, gerçekten çok hızlı değişiyor. Değişen koşullara göre bakanlık da kendi programını mutlaka revize etmek durumunda. Fatih Projesi başladığı andan itibaren 580 bin sınıfın akıllı tahta ihtiyacını giderdik. İnternet erişim hizmeti verdik. Bu çok büyük bir rakam. Eksik kalan, yeni yapılan okullarımız ya da üzerinden 10 yıl geçtiği için teknolojik anlamda ömrünü tamamlamaya başlayan akıllı tahtalarımızı da yıl sonuna kadar değiştirdiğimizde toplamda 620 bin adet akıllı tahtayı okullara dağıtmış olacağız. Biz, okullara akıllı tahtaları kurduk, işimiz bitti demiyoruz. Kodlama becerilerimizi bir adım öteye taşıyabilmek için bilişim ve teknoloji sınıflarımızı tepeden tırnağa yenileyip Yenilikçi Sınıflar adıyla başka bir projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!