Açık lise ve ortaokullarda sınav zamanı

Güncelleme Tarihi:

Açık lise ve ortaokullarda sınav zamanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2023 11:23

Pandemi ve depremler nedeniyle 3 yıldır uzaktan çevrim içi düzenlenen ‘Millî Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Kurumları Sınavları’ uzun bir aranın ardından basılı evrakla, yüz yüze yapılıyor. 23-24 Aralık olarak belirlenen birinci dönem yazılı sınavları takviminde ilk iki oturum bugün, üçüncü ve son oturum ise yarın düzenlenecek.

Haberin Devamı

Örgün eğitimin dışında, ‘Açık Öğretim Lisesi’, ‘Mesleki Açık Öğretim Lisesi’, ‘Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi’ ve ‘Açık Öğretim Ortaokulu’  gibi kurumlarda öğrenim hayatını sürdüren 1 milyondan fazla kayıtlı öğrenci için sınav zamanı.  Birinci dönem yazılı sınavları, yurt içinde 81 ilde 971 sınav merkezinde, yurt dışında ise 17 ülkede 26 sınav noktasında eş zamanlı olarak düzenleniyor. Birinci oturumu bugün saat 10.00’da, ikinci oturumu ise saat 14.00’te gerçekleştirileceği açıklanan açık öğretim kurumları sınavlarında öğrenciler yarın ise 10.00’da başlayacak üçüncü oturum için ter dökecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak.

SONUÇLAR 24 OCAK’TA
Açık öğretim ortaokulu sınavları iki aşama, açık öğretim liseleri ise  üç aşamadan oluşacak şekilde uygulanıyor. Öğrencilere her bir ders için 11 sorudan oluşacak testler halinde 4 seçenekli sorular soruluyor. Yazılı sınavda sorulan sorular ile cevap anahtarlarının 27 Aralık 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet adresinden yayınlanması bekleniyor. Sonuçlar ise 24 Ocak 2024’te açıklanacak.

Haberin Devamı

KOPYA TARTIŞMALARI
Açık öğretim kurumları sınavlarının, pandemi ve depremler nedeniyle 3 yıldır çevrimiçi uygulanması geçtiğimiz yıllarda kopya tartışmalarına neden olmuştu. 2022 yılında bu sınavlara giren 600 bin öğrenciden 60 bininin sınavı, kopya çekildiği tespit edilerek iptal edilmişti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eylül ayında yaptığı açıklamada, “Bu yıl açık lise sınavları daha önceki yıllarda olduğu gibi çevrim içi olmayacak” diyerek kararı duyurmuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!