ABD’li bilim insanları: Öğrencileri güzel havalar mahvetti…

Güncelleme Tarihi:

ABD’li bilim insanları: Öğrencileri güzel havalar mahvetti…
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 17:34

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, sıcak hava notları düşürüyor, öğrencilerin başarısını olumsuz etkiliyor. Araştırma 21 dereceden sonrasının öğrenciler için iyi olmadığını gösteriyor. Yıllık ortalama hava sıcaklığında yaşanan her yarım santigratlık artış, öğrenmede yüzde 1’lik düşüş anlamına geliyor.

Haberin Devamı

ABD’de Harvard, California Los Angeles (UCLA) ve Georgia Devlet üniversitelerinin yaptığı araştırmaya göre, yüksek sıcaklıklarla, düşük öğrenci performansı arasında güçlü bağlantılar bulunuyor. Bilim insanları, 2001 ve 2014 yılları arasına ait yaklaşık 10 milyon ortaokul öğrencisinin notları ile iklim verilerini inceledi. Araştırma sonucunda hava sıcaklıkları arttığında, ders notlarının düştüğü tespit edildi. Birleşik Devletler Ekonomik Araştırmalar Bürosu’nun yayınladığı araştırmaya göre, öğrenciler daha yüksek sıcaklıların olduğu yıllarda, ılıman senelere göre düşük bir performans gösteriyor.

30 DERECENİN ÜSTÜ HİÇ İYİ DEĞİL
Bulgulara göre, sıcak havalar öğrencilerin ders çalışmasını ve ödevlerine konsantre olmasını engelliyor. Yıllık ortalama hava sıcaklığında yaşanan her yarım santigratlık artış, öğrenmede yüzde 1’lik düşüş anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Araştırma sonuçları, soğuk havanın öğrencilerin performanslarına zarar vermediğini gösteriyor. 21 santigrat dereceden sonra olumsuz etkiler ortaya çıkmaya başlıyor. 32 ile 38 derece arasında ise olumsuz etki güçleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!