9’uncu sınıflara ‘Liseye Hoş Geldin’ kitabı

Güncelleme Tarihi:

9’uncu sınıflara ‘Liseye Hoş Geldin’ kitabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 12:02

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, bu yıl liseye geçenler için ‘Liseye Hoş Geldin isimli kaynak kitabın öğrencilerin hizmetine sunulduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

9’uncu sınıfa başlayan öğrencilerin okullarına, öğretmenlerine ve çevrelerine yönelik olarak akademik ve sosyal farkındalıklarının sağlanması, uyum süreçlerinin hızlandırılması amacıyla hazırlanan kaynak kitabın; fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya, İngilizce, matematik ve Türk dili ve edebiyatı dersleri için farklı seçenekleri bulunuyor.

KİTAPTA NELER VAR?

Bakanlığa bağlı ilgili genel müdürlükten yapılan açıklamada kaynak kitapların içeriğine ilişkin şu bilgilere yer verildi: “Genel Müdürlüğümüzce 9. sınıfa yeni başlayan öğrencilerimize rehberlik etmek amacıyla alan derslerinin tümüne yönelik olarak hazırlanan "Liseye Hoş Geldin" kitabında dört bölüm yer alıyor. Öğrencilerimiz bu kitapta "Dersin Amaçları" bölümünde derslerin hedeflerine, "Neler Öğreneceğim" bölümünde dört yıl boyunca neler öğreneceklerine dair bilgilere ve "Nasıl Çalışmalıyım?" bölümünde verimli ders çalışma konusunda rehberlik edecek bilgilere ulaşabilecekler. Kitapta ayrıca öğrencilerimizin ilköğretim bilgilerini ve yorum güçlerini kullanarak çözebilecekleri etkinliklere de yer veriliyor. Eşleştirme, boşluk doldurma, bulmaca, çoktan seçmeli sorular gibi etkinliklerle öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeylerini fark etmeleri amacıyla önceki bilgilerinin yeterliliğini ölçme ve eksik bilgilerini tamamlama fırsatı bulmaları amaçlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!