4'ten 12'ye kadar Alevilik

Güncelleme Tarihi:

4ten 12ye kadar Alevilik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 01:02

MİLLİ  Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul, ortaokul ve liseler için hazırlayıp askıya çıkardığı taslak müfredatla ilgili görüş ve önerileri 10 Şubat’a kadar almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Cem  Vakfı önderliğinde dün bir araya gelen Alevi temsilcileri de önümüzdeki günlerde askıya çıkarılacak din kültürü ve ahlak bilgisi dersi taslak müfredatından beklentilerini açıkladı. Din dersi kitaplarının AİHM kararlarına göre hazırlanmasını, cemevlerinin ibadethane olarak anlatılmasını, Aleviliğin ilkokul 4’üncü sınıftan lise 12’ye kadar müfredatta yer almasını isteyen temsilciler, bu önerilerini Milli Eğitim Bakanlığı’na da gönderdi.  

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, AİHM’in 2014’te zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine yönelik aldığı kararı hatırlatarak şöyle konuştu: “AİHM, bu dersin Türkiye’de inançsal çeşitliliği yansıtacak şekilde yeniden düzenlenmesi ve dersin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğine hükmetti. AİHM Büyük Daire kararları itiraza açık olmayan kararlardır. Ülke birliği, beraberliği ve barışı sağlamak amacıyla gerek MEB gerekse hükümetten AİHM kararlarını zaman geçirmeden uygulamasını talep ediyoruz.”Alevilerin önerilerini hazırlayan komisyonda bulunan ilahiyatçı yazar Mustafa Cemil Kılıç ise özetle şunları söyledi: 

DİL PROBLEMİ VAR
“İlkokul 4’ten 12’nci sınıfa kadar hangi konulara yer verilmesi gerektiğini detaylı olarak anlattık. Müfredatta Alevilikle ilgili birtakım bilgiler var, ancak yeterli değil, dil problemi var. Sünni İslam ile ilgili konular ilkokul 4’üncü sınıftan itibaren başlarken, Alevilik 7’nci sınıfta başlıyor. Bazı sınıflarda hiç Alevilik ile ilgili bilgi yok. Yoğunluk olarak 11 ve 12’de var. Biz, kendi taslak programımıza her ders yılı için Alevilik hakkında bilgi koyduk.     

BAKMADAN GEÇME!