2016 YGS sınavı ne zaman yapılacak? Sayılı günler kaldı!

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS sınavı ne zaman yapılacak Sayılı günler kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 09:14

Öğrencilerin üniversiteye girebilmek için geçmeleri gereken birinci aşama olan YGS sınav giriş tarihi açıklandı. Ayrıca sınava girecek olan öğrenciler https://ais.osym.gov.tr adresine tıklayarak sınava girecekleri yeri gösteren giriş belgesini edinebilirler. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Üniversite sınavında birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı, 13 Mart 2016 tarihinde, saat 10:00’da yapılacak. 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı sınav, 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirilecek. Sonuçları ise; 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacak. İşte detaylar…

(YGS) Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na girecek olan adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

Sınav Giriş Belgesi Gönderilmeyecek!

YGS sınavına girecek olan adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren giriş belgelerini,  T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilirler. Zira adaylara sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.

Haberin Devamı

Sınava girecek olan adaylar, https://ais.osym.gov.tr adresinden edinecekleri sınava giriş belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundalar. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim ve işaret bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavları geçersiz sayılacak.

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak.

Ayrıca, sınava giriş belgesini fotoğraf görünür bir şekilde yanında bulundurmayan adaylar, sınava alınmayacak.

Sonuçlar 25 Mart’ta Açıklanacak!

ÖSYM, bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. Buna göre, YGS sonuçları 25 Mart 2016'da açıklanacak.

13 Mart 2016 Pazar günü, saat 10:00’da tek oturum halinde yapılacak olan YGS sınavı 160 dakika sürecek.

YGS sınavına girecek olan adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS sınavına girecek olan adayların (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç) herhangi bir yükseköğrenim programını tercih etmeleri ve LYS’lere girebilmeleri için 150 ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

Adaylara Sonuç Belgesi Gönderilmeyecek!

ÖSYM tarafından adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!