2016 YGS soruları ve cevap anahtarı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS soruları ve cevap anahtarı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 12:28

2016 YGS soruları ve 2016 YGS cevapları ÖSYM tarafından açıklandı. 2 milyondan fazla öğrenci 13 Mart'ta yapılan YGS sınavına girmişti. Sınav sonrası öğrencilerin gözü ÖSYM'den gelecek YGS soruları açıklamasındaydı. Nihayet 2016 YGS sınav soruları ve cevapları ÖSYM internet sitesi üzerinden yayınlandı. İşte; 2016 YGS sınav soruları ve cevapları.

Haberin Devamı

2016 YGS soruları bugün erişime açıldı. YGS sınavına giren adaylar 2016 YGS sorularına ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden erişebilecekler. Eğer sizde 2016 YGS sınav soruları ve cevaplarına ulaşmak istiyorsanız haberimizi mutlaka okumalısınız.

2016 YGS sınav soruları ve cevap anahtarı bugün erişime açıldı. Adaylar YGS 2016 sınav soruları ve YGS 2016 sınav cevaplarına ÖSYM internet sitesinden erişebilecekler.

YGS 2016 Soruları ve cevaplarına ulaşmak için tıklayın

2016 YGS cevap anahtarı için tıklayınız

Yukarıdaki linke tıklayarak ÖSYM anasayfasına ulaşabilirsiniz. YGS 2016 sorularını kapsayan 'Temel Soru Kitapçığı' nı yukarıdaki linkten indirebilirsiniz.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 'ye giren adaylar 2016 YGS soruları ile cevap anahtarlarına ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi sayfası olan ais.osym.gov.tr internet sitesinden erişebilecekler.

Haberin Devamı

2016 YGS soruları ve cevap anahtarı açıklandı

Sisteme TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifreleri ile giriş yapılabiliyor. Giriş yapılan sayfadan YGS 2016 Soru kitapçıklarına (YGS Temel Soru Kitapçığı) ulaşılabilecek.

ÖSYM'nin açıklamasında YGS sorularının yayınlanacağı kesin tarih ve saat bilgisi yer almıyor. Ancak ÖSYM Başkanı Ömer Demir, YGS sorularının 14 Mart Pazartesi günü ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacağını söylemişti.

ÖSYM YGS ADAY ŞİFRESİNİ UNUTTUM, NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

YGS 2016 sorularını görmek için adayların ÖSYM'den aldıkları aday şifresine ihtiyaçları var. Eğer bu şifre unutuldu ise yeniden şifre alınabiliyor.

YGS ÖSYM Aday şifresini unutanlar ÖSYM'nin sitesine yani ais.osym.gov.tr'ye girerek ücretsiz olarak şifre alabilirler.  Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek TC Kimlik Numarası ve Güvenlik Kontrolü bölümlerini doğru yanıtlamanız gerekiyor.

2016 YGS soruları ve cevap anahtarı açıklandı

Haberin Devamı

ÖSYM internet sitesinden şifre alma işlemi başarısız olursa, ÖSYM aday şifresi yine ücretsiz olarak ÖSYM sınav koordinatörlüklerinde ya da YGS'de başvuru merkezi olarak görevlendirilen başvuru merkezlerinden de alınabiliyor. Ancak bunun için geçerli nüfus cüzdanı veya pasaport ile şahsen başvurulması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!