Eğitim teknolojileri masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Eğitim teknolojileri masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 10:47

Eğitim Teknolojileri Zirvesi, 74 konuşmacı ve yaklaşık 1400 kişinin katılımı ile yapıldı. Eğitimcileri, akademisyenleri, eğitim teknolojileri uzmanlarını ve çeşitli paydaşları bir araya getirerek, 21. yüzyıl eğitim ortamında teknolojinin farklı yönlerinin ele alınmasına olanak sağlayan Eğitim Teknolojileri Zirvesi, 5 Mart’ta yapıldı. Katılımcılar çeşitli panelist ve konuşmacıların oturumlarına katıldı, atölyeler düzenlendi.

Haberin Devamı

Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Işıl Boy Ergül, “Eğitim ve teknolojiye dair tüm paydaşları bir araya getirmenin yanında pek çok sürpriz yaşandı. Birçok uzman, yerli ve yabancı konuşmacı bizlerle birlikte oldu. Kısacası, Eğitim Teknolojileri Zirvesi bu yıl da bünyesinde ilkleri barındırdı” diye konuştu. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ); eğitimcileri, akademisyenleri, eğitim teknolojileri uzmanlarını ve çeşitli paydaşlarını bir araya getirerek, 21’nci yüzyıl eğitim ortamında teknolojinin farklı yönlerinin ele alınmasına olanak sağladı. ETZ16’da alanında uzman yerli ve yabancı birçok önemli isim sunumlarında fikirlerini paylaşırken, katılımcılar panellerde sorulara cevaplar arayıp, atölye çalışmalarında ürünler ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Teknoloji ve sanatın buluştuğu bir açılış

Geveze’nin sunduğu ETZ16’da açılış konuşmalarını MEB Yeğitek Eğitim Teknolojileri Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mustafa Bücük ve Intel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Yalım Eriştiren’in yaptığı zirvede, bu yıl teknolojiyle sanatın buluştuğu bir açılış gösterisi sunuldu. Pearson Türkiye, gelecek nesil öğrenme ile ilgili bir animasyon izleterek gelecek nesil öğretmen eğitimi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Zirvenin koordinatörü Işıl Boy Ergül, ‘green box’ teknolojisinden faydalanarak konuşma yaptı.

Paneller, sunumlar ve atölyeler

‘Bağlantıcılık Kuramı’nın öncüsü Stephen Downes Kanada’dan gelip dünyadaki teknolojik gelişmelerden bahsetti.  Prof.Dr. Ziya Selçuk, “Kendini eğitmek, kendini tanımak değildir” derken, Prof. Dr Soner Yalçın ise eğitimde teknolojinin gelişimi ile ilgili hataları ve bunları çözmek için önerileri anlattı. Blippar CEO’su Zehra Öney’in moderatörlüğünde yapılan panelde iş dünyasındaki teknolojik gelişmeler ve en son trendler paylaşıldı. Kodlama alanında yapılan çalışmaların öncüsü olan Doç. Dr. Şirin Karadeniz ve Dr. Yasemin Allsop ise son günlerde çok gündemde olan kodlama konusunda katılımcıları aydınlattı.

Atölyelerde Maker Hareketi, arttırılmış gerçeklik ve hologram, ‘Tezgah Üretim Evi’ hep birlikte üretilirken, STEM ve oyunlaştırmanın incelikleri anlatıldı. ETZ’deki STEM paneli Doç. Dr. Tufan Adıgüzel önderliğinde BAU STEM tarafından yönetildi.

Haberin Devamı

KAÇUV’a bağış yapıldı

İlk düzenlendiği yıldan beri çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürüten ETZ, bu yıl her konuşmacı için KAÇUV’a (Kanserli Çocuklar Umut Vakfı) bağış yaptı. Konuşmacılara bağış yapıldığına dair bir sertifika hediye edildi. Ayrıca İZEV (İstanbul Zihinsel Engelliler Vakfı) de ETZ’de yer aldı.

Hologram atölyeleri

ETZ’nin, ilk yılında olduğu gibi ikinci yılında da hologram gösterisi ile açılış yapılmıştı. Bu gösterilerde ilk yılın geçmişten gelen konuğu Albert Einstein olurken, 2. yılda konuk Graham Bell olmuştu. Bu yıl ise ETZ16 da katılımcılar kendi hologramlarını yaptılar. Zirve de en ilginç etkinliklerinden biri Uğur Mert ve Lamia Aktaş’ın gerçekleştirdiği ‘Hologram Atölyesi’ oldu.

Haberin Devamı

Yabancı konukların da yer aldığı ETZ16’da bu yıl konuşmaların çevirisi anlık olarak F klavye şampiyonları tarafından Türkçe olarak ekrana yansıtıldı.

 

 

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!