Wyndham’da sushi yapım kursu

Güncelleme Tarihi:

Wyndham’da sushi yapım kursu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 13:06

JAPON yemek kültürünün en önemli simgelerinden biri olan ’sushi’nin yapım sırları Wyndham Grand İzmir Özdilek otelinin aşçıbaşısı Muzaffer Yalçın tarafından öğretilecek.

Haberin Devamı

Wyndham’da sushi yapım kursu

Sushi yapmayı merak edenler ve yapmak isteyenleri ağırlayalacak olan kurs, 19 ve 26 Mart Cumartesi 2016 günleri yapılacak. Aşçıbaşı Yalçın tarafından 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan kurslar Lomboz Bar’da hoş geldiniz kokteyli ile birlikte sushi hakkında genel bilgilendirme ile başlayacak ve Manzara Restoran’da sushi yapımı ve tadımı ile sürecek. Sushi’nin tarihçesi ile ilgili bilgilerin yanı sıra eğitimde California Temaki gibi sushi çeşitlerinin yapımına dair tüm püf noktaları ve incelikler aktarılacak. Etkinliğin finalinde eğitime katılanlara katılım sertifikaları dağıtılacak. Katılımın 20 kişiyle sınırlı olacak.

SUSHİ NEDİR

Haberin Devamı

Sushi; haşlanmış ve soğutulmuş pirincin içerisine çiğ balık dilimleri veya deniz mahsulleri eklendikten sonra Japonya’ya özgü bir kurutulmuş yosun yaprağına sarılarak hazırlanan Japon spesiyalitesidir. Sushi’de kullanılan pirinç, özel bir sirke, şeker ve tuz karışımında bekletilir. Pirincin bu şekilde hazırlanmasına "Sumeshı" adı veriliyor ve sushı kelimesi de bu kelimeden türetilmiş. Geçmişi bin yıllık bir tarihe ve kültürel birikime dayanan sushi, günümüz Japonca’sında "ekşi, ekşimsi, sirke tadında" anlamına gelmektedir. Sushi’nin sunumundaki estetik ve uyum en az lezzeti kadar önem taşır. Sushi servisinde Japonya’da yetişen bir cins bayır turpundan hazırlanan yeşil renkli ve macun kıvamındaki çok acı hardal wasabi ve soya sosu shoyo da mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca pembe renkli bir tür tatlımsı zencefil kökü turşusunun ince dilimler halinde kesilmiş hali olan gari de sushi ile beraber sunulur. Gari dilimleri, farklı sushi türleri denenirken, bir öncekinin ağızda kalan lezzetini etkisizleştirmek için aralarda yenir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!