UNESCO Dünya Mirası Bergama, Dubai yolcusu

Güncelleme Tarihi:

UNESCO Dünya Mirası Bergama, Dubai yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2015 01:11

UNESCO Dünya Mirası listesine giren İzmir'in Bergama İlçesi, 4- 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ATM Dubai Turizm Fuarı'nda tanıtılacak.

Haberin Devamı

Yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara ağırlık veren Bergama Belediyesi, şimdi de gözünü Birleşik Arap Emirlikleri'nin yükselen merkezi Dubai'ye çevirdi. Bergama Belediyesi, 4- 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ATM Dubai Turizm Fuarı'na katılacak. İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) UNESCO Dünya Mirası Bergama'yı öne çıkararak hazırlamış olduğu stantta yer alacak. Bugüne dek daha çok Avrupa'daki organizasyonlara katılan Belediye, Dubai ile birlikte Ortadoğu'ya da adım atmış olacak. Osmanlı Arastası, Kapalı Çarşı, Ulu Cami, Hacı Hekim Hamamı, Küplü Hamam ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan diğer yapılarıyla Bergama, bölge insanı için yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Sınırları içinde dünyanın en büyük ticaret limanını barındıran ve Ortadoğu'nun en büyük finans merkezi olan Dubai'deki fuara, sadece Ortadoğu ülkelerinden değil Avrupa ve Amerika'dan da turizm profesyonellerinin katılması bekleniyor.

ATM Dubai Turizm Fuarı'nın yeni bir kapıyı aralayacağını söyleyen CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bu, UNESCO Dünya Mirası ilçemiz için bir yenilik olacak. Bergama evrensel değerleriyle özellikle Avrupa'da oldukça fazla bilinen bir kent. Ayrıca ilçemize her yıl Uzak Doğu'dan da binlerce turist geliyor. Dubai'deki fuarla bu kez Ortadoğu insanının dikkatini çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!