Ege Denizi yine mezar oldu

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizi yine mezar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 15:00

AYDIN’ın Didim İlçesi’nden bu sabah yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen grubunun içinde bulunduğu tekne battı 3'ü çocuk 4 kişi öldü. Sudaki 6 kaçağın kurtarıldığı olay sonrası, Sahil Güvenlik ekipleri havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattı.

Haberin Devamı

Ege Denizi yine mezar oldu

Didim’in Fener Koyu’ndan bu sabah Yunan adalarına geçmek için denize açılan kaçakları taşıyan tekne, bir süre sonra battı. Suya gömülen tekneden denize düşen kaçakları fark eden balıkçıların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye hareket etti.

Ege Denizi yine mezar oldu

Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu 3 çocuğun cesedine ulaşıldı. 6 kaçağın denizden kurtarıldığı olayda, suda olması muhtemel kaçaklar için denizden ve havadan arama kurtarma çalışması başlatıldı. Kurtarılan kaçaklar karaya çıkarılırken, hipotermiye giren 6 kaçak önce ambulanslarla Didim Devlet Hastanesi’ne, ardından Söke Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

ÖLENLERİN SAYISI 4’E ÇIKTI

Haberin Devamı

Aydın’ın Didim İlçesi Eşek Adası yakınlarında batan ahşap kaçak teknesinde yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e çıktı. 6 ila 7 yaşları arasındaki 3 çocuğun ardından yetişkin bir erkeğe ait bir ceset daha bulundu. Ölen 4 kişinin cesetleri, Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı arama kurtarma çalışmaları sonrası, 6’sı çocuk toplam 36 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Teknede 43 kişinin bulunduğunun belirtilmesi nedeniyle, kayıp olan 3 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ege Denizi yine mezar oldu

Foça kaçak faciasında ölenlerin sayısı 13’e yükseldi

İZMİR’in Foça İlçesi’ndeki kaçak faciasında, hastanedeki 2 çocuk yaşamını yitirirken, denizde 1 çocuk cesedinin daha bulunmasıyla ölenlerin sayısı 13’e yükseldi.

Foça Aslanburnu Mevkisi’nde, dün sabah suda can yelekleri olduğunu farkeden balıkçılar, durumu Sahil Güvenliğe bildirdi. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekibi, Irak’ın Süleymaniye kentinden geldikleri ve Aliağa’dan bir fiber tekneye binerek denize açıldıkları anlaşılan 1’i hamile 4 kadın ile 5 çocuğun da aralarında bulunduğu 10 Irak uyruklu kaçağın cesedine ulaştı. 25 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Ege Denizi yine mezar oldu


Kurtarılan kaçaklar Sahil Güvenlik botuna alınıp, Foça Balıkçı Barınağı’na getirildi. Kaçaklardan hipotermi geçirdikleri belirlenen ve durumu ağır olan 4’ü çocuk 6 kaçak Foça Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye getirilen 6 kaçak arasındaki 2 çocuğun kalbinin durduğu belirlendi. Ancak yapılan müdahale ile hayata döndürülen 2 çocuktan 1’i daha sonra öldü. Diğer çocuk ise Foça Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesi olmadığı için İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak, bu çocuk da bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

Kaçakların ifadelerinden kayıp oldukları belirtilen diğer 10 kaçak için arama-kurtarma çalışmalarına, Sahil Güvenlik tarafından Aslanburnu Mevkisi’nin kuzeybatı kesiminde bugün denizden ve havadan tekrar devam edildi. Aramalar sırasında 1 çocuk cesedine daha rastlandı. Böylece ölenlerin sayısı 13’e yükselmiş oldu. Sahil güvenlik, bölgeden geçen gemileri de denizde yaralı veya ceset olabileceğine dair anonslar yapıp, uyarıyor.

Öte yandan kaçakların cesetleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!