Ayvalık’ta zeytin hasatı başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık’ta zeytin hasatı başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 13:30

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’nde ’Zeytinyağı ve Tarih’ temasıyla düzenlenecek 11’inci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri kapsamında yılın ilk hasadı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ziraat Odası ile ortaklaşa düzenlenecek 11’inci Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri, 6-7-8 Kasım tarihlerinde sektör temsilcilerini buluşturacak. Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC), Akdeniz Zeytinci Kentler Birliği (Re. Co. Med) ve İspanya merkezli bir zeytinyağı derneği olan QV Extra’nın katılımıyla uluslararası bir kimliğe kavuşan Ayvalık Zeytin Hasat Günleri kapsamında kurulacak zeytinyağı pazarında Ayvalıklı zeytinyağı üreticileri yılın ilk hasadını yapıp erken hasat zeytinyağlarını ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Ayvalık Ticaret Odası Basın Sözcüsü Halil Cevdet Kantarcı, ülkemizdeki zeytinyağı üretim ve tüketimini artırmanın ve kaliteli zeytinyağı üretmenin yollarının da tartışılacağını söyledi. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri’nin bu yılki temasının ‘Zeytinyağı ve Tarih’ olacağını vurgulayan Halil Cevdet Kantarcı, "Slogan da bu konsept doğrultusunda, ‘Zeytin Varsa Hayat Var, Bin Yıllardır…’ olarak belirlendi. Hasat günlerinin ikinci gününde gerçekleştirilecek zeytinyağı panelinde ziyaretçiler geçmişten günümüze zeytinyağının hayatımızdaki yeri ve önemi hakkında bilgi edinebilecek" dedi.

HASAT KÜÇÜKKÖY’DE YAPILACAK

Yılın ilk sembolik hasadının Ayvalık’ın Sarımsaklı Plajlarıyla dünyaca tanınan mahallesi Küçükköy’de gerçekleşeceğini anlatan Kantarcı, "Eski bir Boşnak köyü olan ve farklı kültürlerin ilgiye değer izlerini barındıran Küçükköy minyatür meydanı, Merkez Camii, göç temalı Kent Müzesi, 19. yüzyıldan kalma taş evleri ile birçok yaşanmışlığın tanığıdır. Şimdi ise sayıları kırkı bulan sanatçı, yerel yöneticilerin de desteğini alarak Küçükköy’deki yorgun taş evleri yeniliyor, sakin sokakları canlandırıyor ve butik otelleri hizmete sokuyorlar. Küçükköy’e uluslararası bir kültür-sanat-yaşam odağı kimliği kazandırma çalışmaları, hızlı bir yenilenme süreci şeklinde devam ediyor. Yılın ilk zeytin hasadı kutlamasında ziyaretçilerimiz Küçükköy’ün değişen yüzüyle tanışma fırsat bulacak. Hasat günleri Zeytine Minnet yürüyüşüyle başlayacak, geleneksel balık-ekmek ikramı yapılacak ve sokak müzisyenleri Ayvalık’ın farklı köşelerinde konserler verecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!