e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:25

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal eğitim projesi e-Okul, internet üzerinden öğrencilerin en güncel eğitim verilerine online ulaşabilmesini sağlıyor. e-Okul veli bilgilendirme sistemi, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin güncel eğitim verilerine velilerin kısa zamanda erişmesine imkan tanıyor. İşte e-Okul sistemi detayları…

Haberin Devamı

Türkiye’de öğrencilerin eğitim yaşamlarında velilere düşen görevin daha etkin biçimde oluşturulabilmesi amacıyla kullanıma sunulan e-Okul sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan sanal eğitim projesidir. MEB’in eğitim sistemine hediye ettiği e-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile veliler, okula gitmeden, , internete bağlanabildikleri her yerden sadece birkaç dakika içerisinde en güncel öğrencinin bütün bilgilerine kısa zamanda erişebiliyorlar.

Eğitimde dijital dönemi başlatan e-Okul veli bilgilendirme sistemi ile veliler çocukların öğrenim yaşamlarında aktif olarak yer alıyor. Öğrencilerin okul durumları ile ilgili pek çok konuyu içeren e-Okul veli bilgilendirme sisteminde; not bilgisi, devamsızlık durumları, haftalık ders programları, derslere giren öğretmen bilgileri, karne notları, diploma notları, sınav tarihleri, proje ödevi, kayıt alınması ve silinmesi, yıl sonu notları, haftalık ders programları, nakil durumu, sınıf bilgileri, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi hizmetler sunuluyor.

Haberin Devamı

Veliler için büyük kolaylık sağlayan e-Okul VBS sisteminin IOS ve Android telefonlar için hazırlanan uygulamaları da bulunuyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

e-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden e-Okul uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya girdikten sonra açılan menünün üst bölümünde bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümündeki ilgili alanlar doldurulmalıdır. Bu bölümün doldurulması için öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası bilinmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra resimdeki rakamlar yazan alana sistemde görülen rakamlar girildikten sonra giriş butonuna basılarak, sisteme giriş gerçekleştirilmelidir.

E-OKUL DEVAMSIZLIK VE NOT BİLGİSİ NASIL ÖĞRENİLİR? 

Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel göreceksiniz. Bu panel üzerinde "Devamsızlık Bilgisi" ve "Not Bilgisi" başlıkları yer alıyor. Bu başlıklardan istediğinize tıklayarak, öğrencinin devamsızlık ve not bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN. 

BAKMADAN GEÇME!