e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi (VBS) nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi (VBS) nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 22:56

E-Okul sistemi ile her öğrencinin notlarına ve sınav bilgilerine sene sonunu beklemeden ulaşabiliyoruz. Peki; E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır?, Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir?, E-Okul şifresi nasıl alınır? gibi soruların tüm cevapları haberimizde..

Haberin Devamı

Öğrencilerin ve velilerin ortak kullanım alanı olarak adlandırılabilecek, öğrencilerin kendi durumlarını, velilerin çocuklarının durumunu takip edeceği sistem okula gitmeden durum kontrolü yapma imkanı sunmaktadır. E-Okul sistemi ile öğrenciler ve veliler ve öğrencilerin notlarını, ders programlarını okula gitmeden öğrenebiliyorlar.

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencinizin okuldaki durumunu internet üzerinden takip edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere, velilere ve öğretmenlere sunduğu İnternet üzerinden işlem yapma yetkisi sunduğu E-okul tüm ilkokul, ortaokul, lise ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda kullanılmaktadır.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi (VBS) nasıl yapılır

Haberin Devamı

E-OKULA NASIL GİRİŞ YAPILIR?

- E-Okul sistemine giriş yapmak için öncelikle İnternet tarayıcısı üzerinde https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yapmalısınız.  E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza çıkacak sayfada, ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlayarak bot olmadığınızı güvenlik birimlerine doğrulamanız gerekmektedir.

- Sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını girip, öğrencinin okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklayınız.

-Daha sonra karşınıza çıkan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı kimlik bilgilerine girerek veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz.

- E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili durum bilgilerini, okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) NEDİR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrenciler faydalanabilir. E okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), velilerin çocuklarının ders başarılarını, sonuçlarını takip edebileceği bilgilendirme yazılımıdır. Online site üzerinden öğrenci bilgilerine ulaşımı sağlar. Veliler tarafından oldukça kullanılan sistem ile eğitim bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

OKUL BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE NELER VAR?

E-Okul ile öğrencilerin;

- Devamsızlık durumları

- Yazılı notları

- Karne notları

- Sınav tarihleri

- Aldığı belgeler

- Yılsonu notları

- Haftalık ders programı

- Nakil durumu

- Sınav bilgileri

- Sınıf bilgileri gibi birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!