E-devlet hizmetleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

E-devlet hizmetleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 12:13

E devlet sistemi ile artık dilediğiniz resmi işlemi bir tık ile gerçekleştirebileceksiniz. E devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile tüm işlemleri vakit kaybetmeden, kolay ve hızlı bir biçimde yapabileceksiniz. Peki e devletin sunduğu hizmetler nelerdir? Bu sistem ile hangi işlemlerinizi kolaylıkla halledeceksiniz?

E-DEVLET SİSTEMİ İLE HANGİ KURUMLARDA İŞLEM YAPABİLİRSİNİZ?

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, İŞKUR, Kalkınma Bakanlığı, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, KOSGEB, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Kütüphane Başkanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, PTT, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, Takasbank İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tarım Sigortaları Havuzu, TBMM Başkanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), T.C. Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK), Türkiye Ulusal Ajansı, Türk Patent Enstitüsü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Yargıtay, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı e-devlet sistemine bağlı bulunan kurum ve kuruluşlardır.

Haberin Devamı

E-devlet hizmetleri nelerdir

E-DEVLET İLE VATANDAŞLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN HİZMETLER

Adalet Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler sayesinde mahkeme dava dosyanızı ve adli sicil kaydınızı sorgulayabilirsiniz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan hizmetler ile gelir testi sonucunuzu öğrenebilir, sosyal yardım bilgilerinizi sorgulayabilir, şehit yakınları ve gazi, gazi yakınları istihdam başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu aracılığı ile cep telefonunuzun IMEI numarasını, IMEI kaydını ve mobil hattınızı sorgulayabilirsiniz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığı ile işçi sendikaları üyelik işlemlerinizi sorgulayabilir ve doğrulayabilirsiniz. Devlet Personel Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler ile KPSS tercih rehberine ulaşabilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile pasaport işlemlerinizi yapabilir, aracınızı ve araç ceza puanınızı sorgulayabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı ile e-vergi levhası ve vergi borçlarınızı görebilirsiniz. İçişleri Bakanlığı ile genel sağlık sigortası başvurusu yapabilir ve muhtaç asker ailesi ile muhtaç dul yetim maaşı başvurusunu da gerçekleştirebilirsiniz. İŞKUR aracılığı ile işsizlik maaşı sorgulanabilir, iş başvuru sonucu öğrenilebilir.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile OGS geçiş ve ihlal bilgileri sorgulanabilir. Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile e okul uygulamasına girebilirsiniz. Öğrencinizin okuldaki durumunu, notlarını, devamsızlığını ve genel başarı çizelgesini takip edebilirsiniz. Millî Savunma Bakanlığı ile askerlik durumunuzu sorgulayabilir ve tecil işlemlerinizi yapabilirsiniz. Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yoluyla adres bildirimi yapabilir ve adres değişikliğinde bulunabilirsiniz. PTT kurumu yoluyla PTT kayıtlı gönderinizi takip edebilir, HGS hesap bilgilerini ve ihlalli geçiş bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi aracılığı ile sağlık sigorta poliçelerinizi ve özel sağlık sigorta poliçelerinizin dökümünü görebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu ile tüm sigorta ve emeklilik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile tapu işlemlerini anında halledebilirsiniz. T.C. Sağlık Bakanlığı ile e-nabız kişisel sağlık sisteminden yararlanarak tüm sağlık, hastalık teşhis ve tedavi bilgilerinizi görebilirsiniz. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile yurt işlemleri, KYK işlemleri üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilebilir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayesinde ise üniversite kayıt işlemleri ve öğrenci belgesi işlemleri gerçekleştirilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!