E- devlet Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka) nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

E- devlet Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka) nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 15:32

E- devlet kapısı üzerinden yapılan işlemler arasına ‘Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka)’ da katıldı. Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka) ile bankadan çektiğiniz kredilerde adınıza açılmış bir haciz olup olmadığını kontrol edebileceksiniz. Peki E- devlet üzerinden haciz sorgulama işlemi nasıl kullanılacak?

Haberin Devamı

Devlet kapısında yapılan pek çok işlemi bünyesinde barındıran e-devlet, haciz takibinin daha kolay bir şekilde gerçekleşmesi için önemli bir adım atarak ‘Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama (e-haciz Banka)’ sayfasını aktif hale getirdi. Haciz kararından önce borcunu ödemeyen kişi için borcunu ödemesi için emir çıkarılır. Bu nedenle bankalardan kredi çekerek ev ya da araba sahibi olanlar için, borçlarını takip etmek kritik önem taşır. E- devletin
güncellenen hizmet listesinde yer alan ‘Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama’ ile artık borç takibi çok daha kısa sürede yapılabiliyor.

E-devlet'e TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra hizmet listesine tıklayın. Listede yer alan işlemler arasından ‘Banka Hesaplarına Uygulanan Elektronik Haciz Sorgulama’ linkine tıklayın. Uygulamaya git butonuna tıkladıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı sayfasına yönlendirileceksiniz ve o sayfada adınıza kayıtlı "Araçlara uygulanan elektronik hacizler" ve "Banka hesaplarına uygulanan elektronik hacizler" seçeneklerini görebileceksiniz.

Haberin Devamı

E- DEVLET HACİZ SORGULAMA

BAKMADAN GEÇME!