GeriSeyahat Dünyanın en sıradışı otelleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyanın en sıradışı otelleri

Dünyanın en sıradışı otelleri

Dünyanın dört bir yanındaki tuhaf otelleri derledik. Kimi, içine yatak bile sığmayacak kadar küçük, kiminin tepesinden şelale akıyor, kimi bir zamanlar boğa güreşleri yapılan bir arenadan bozma. Bu arada yeni bir eğilimi fark ettik; kapılarını geceleri de açık tutan, ziyaretçilerini konaklamalı ağırlayan müzelerin sayısında artış var.

En sıra dışı oteller

KOLARBYN / İSVEÇ

Kapısı yosunlu, odası şömineli


Kulübeler, Stockholm’ün kuzeybatısındaki ormanlarda, geleneksel köy mimarisini çağrıştıracak şekilde inşa edilmiş. Kütüklerin üzeri yosunla kaplanmış. Odalar küçük birer gaz lambasıyla aydınlatılıyor. Herbirinin şöminesi, banyosu var. Ancak odaya girer girmez yapmanız gereken ilk iş minibara koşmak yerine ormanda çalı çırpı toplamak. Yazın bile, karanlık çöktükten sonra epeyce soğuk oluyor. Ancak anlatılanlara bakılırsa, oksijen öyle bol, orman o kadar huzurlu ki, üşüdüğünüze değiyor. Gecelik konaklama ücreti 50 YTL. (www.kolarbyn.se)

KUNSTLERHEIM LUISE / ALMANYA

Hayrete düşmeyenden ücret almıyorlar


Son yıllarda Türkiye dahil birçok ülkede sanat galerisi gibi tasarlanan oteller açılıyor. Ancak Almanya’nın Berlin kentindeki Künstlerheim Luise, düş gücünün sınırlarını zorlayacak türden oda tasarımlarına sahip. Modern sanatın her türlü şaşırtıcı unsuru kullanılmış dekorasyonda. Duvardan fırlayan atlar, dev notalar, Ku Kulux Klan’ı andıran yastıklar... Siz hangi katta kalmak istediğinize karar verin, gerisini resepsiyon görevlisine bırakın. Odanızın kapısı açıldığında ağzınızdan ilk olarak hayret nidası çıkacağına garanti veriliyor. Çift kişilik oda fiyatı 150 YTL’den başlıyor. (www.luise-berlin.com)

CAPSULE HOTEL / HOLLANDA

Acil durumda güvendesiniz


Açık denizdeki petrol platformlarında, acil tahliye durumunda kullanılan güvenlik kapsülleri Hauge kentinde muzip bir girişimci tarafından pansiyona dönüştürüldü. Portakal renkli kapsüllerin içi iki kişinin rahatlıkla sığabileceği, uyuyabileceği kadar geniş. Üstelik kimyasal tuvaleti var. Tek sorun konfor meraklılarının vazgeçemediği kingsize yatakların içeri sığmaması. Kapsülde uyku tulumunda yatmak zorundasınız. Kişi başına gecelik konaklama 150 YTL’den başlıyor. (www.capsulehotel.info)

NATIONAL MEDIA MUSEUM / İNGİLTERE

Doya doya film izleyin


Bradford kentindeki Ulusal Medya Müzesi’nde medya tarihi eğlenceli unsurlarla sunuluyor. Çocuklarla birlikte ailelerin konaklayabileceği müzede filmler gösteriliyor, define avcılığı turnuvaları yapılıyor. Fazla etkinlikten yorgun düşenler konforlu odalarda ağırlanıyor. Üç boyutlu ekrandaki korku filmi sonrasında kabus görme riskiyle karşı karşıyasınız, haberiniz olsun. Kişi başına konaklama 65 YTL. (www.nationalmediamuseum.org.uk)

QUINTA REALZACATECAS / MEKSİKA

Her şey tamam matador eksik


Tatilde, yatak odanızda fantezi arıyorsanız işte size fırsat. Boğaların matadorlara karşı ölümcül savaş verdiği bir arenada yatağa girmekten daha heyecanlı ne olabilir? Quinta Real Zacatecas, Meksika’nın Meksiko kentinde. Eski bir arenanın tribünleri otel haline getirilmiş. Odalar bir zamanlar boğa güreşlerinin yapıldığı meydana bakıyor. Süit odalar, spor salonu mevcut. Evlilik, nişan gibi davetlere açık. Çift kişilik oda fiyatları 230 YTL’den başlıyor. (www.quintareal.com)

MAGIC MOUNTAIN HOTEL / ŞİLİ

Doğal koruma alanında şelalesi gürül gürül


Magic Mountain Hotel, Şili’nin güneyindeki göller bölgesinde. Huilo Huilo Doğal Koruma Alanı’nda. Orman zemininden 12 metre yükseğe kurulmuş. Amerika’nın Las Vegas kentindeki şatafatlı tematik otelleri kıskandıracak şekilde, çatısından su püskürtüyor. Konuklarına her türlü lüksü sunan otelde, dileyen ormanda, dev kütüklerin içinde sıcak su terapisi görebiliyor. Gecelik konaklama ücreti 130 YTL. Eğer su sesinden bıkarsanız, firmanın yakındaki 52 odalı Baobab Oteli’ne de geçebilirsiniz. Dev bir ağaç gövdesine oyulmuş izlenimi veren otelin tüm zeminleri ahşap kaplı. (www.huilohuilo.cl)

SCIENCE MUSEUM / İNGİLTERE

Korkmayın, bilimle koyun koyunasınız


Konaklama hizmeti sadece çocuklara veriliyor. Meraklı çocukların roketler, iskeletler, albino papağanlarla uyuması için bir butik otel kurulmuş. Konuklara üç boyutlu filmler de gösteriliyor. Rivayete göre müzede bir gece geçiren çocuklar, merak böceği sokmuş gibi her şeyi sormaya, araştırmaya başlıyor. Göze alabilirseniz, çocuğunuzu götürmeden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Gecelik konaklama ücreti 75 YTL. (www.sciencemuseum.org.uk)

NATURAL HISTORY MUSEUM / ABD

Balinanın gölgesinde mavi rüyalar


İlim ve irfan aşkı nelere kadir hayatta... Kimini uzayda tuvalet sorunuyla karşı karşıya bırakıyor, kimini okyanusun derinlerinde klastrofobik mekanlarda çalışmaya zorluyor. New Yorklu bilim ve doğa dostları son yıllarda müzelerden ayrılamaz oldu. Doğa Tarihi Müzesi yöneticileri de yılın belirli dönemlerinde salonlarını gece yatakhaneye dönüştürmeye karar verdi. Bu sayede meraklıları 45 metre uzunluğundaki bir mavi balinanın altında ya da 65 milyon yıllık T-rex türü bir dinozorun gölgesinde uyuyabiliyor. Seyyar kamp yataklarında, açık yatakhane atmosferinde uyumak pek kolay olmayabilir. İlim, irfan aşkına katlanacaksınız artık... Kişi başına gecelik konaklama ücreti, kahvaltı ve duş hariç 130 YTL.

False