GeriSeyahat Dünyada en çok tercih edilen 10 spa merkezi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünyada en çok tercih edilen 10 spa merkezi

Dünyada en çok tercih edilen 10 spa merkezi

Kişiye özel seyahatlerde uzmanlaşmış Far’n Away Travel’ın seçtiği, özel yoga, detoks programları için çok sayıda alternatif sunan, dünyanın her yerinden en seçkin spa ve wellness otelleri ile seyahat programınızı yapmaya hazır mısınız?

Spa&Welness dergisi, Uzakdoğu’nun birçok ülkesinde, Hindistan’ın mistik doğasında veya Avrupa’da en çok tercih edilen spa merkezlerini derledi.

Como Shambala Estate
Bali, Endonezya

İçsel keşif ve gençleşme ağırlıklı

Lüks sağlık markası Como Shambala’nın en çok rağbet gören ödüllü oteli Estate, Bali’nin yemyeşil ormanları içerisinde, kültür ve sanat merkezi Ubud’a 15 dk mesafede. Zengin doğal ortamı, çevresindeki kutsal nehir ile yakaladığı spiritüel ortam avantajını, üst seviyede sunduğu lüks ve kişisel özen ile birleştiren kompleks, sağlığınızı, mutluluğunuzu geliştirmek için bulunmaz bir ilham kaynağı. 7 gecelik ‘cleansing detoks’ paketinin fiyatı; kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 3.000 Euro’dan başlıyor.
(www.comoshambhala.como.bz)

Ananda Spa
Himalayalar, Hindistan

Ananda özel paketi

Himalayalar’ın eteklerinde, yoganın doğduğu şehir Rishikesh yakınında kurulmuş kompleks, kutsal Ganj Nehri manzarası, göz alabildiğine yeşil mistik doğası ile büyülü bir atmosfer yaratıyor. Sadece bir inziva merkezi değil, hayranlık veren manzarası ile geleneksel Hint sağlık uygulamalarını birleştiren programları ile hayatınızı kalıcı şekilde değiştirecek bir arınma merkezi. 7 gecelik ‘detoks at The Ananda’ paketinin fiyatı, kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 3.800 Euro’dan başlıyor.
(www.anandaspa.com)

Chiva Som
Hua Hin, Tayland

Kişiye özel fitness ve spa ağırlıklı

Dünyadaki en iyi ve en çok tanınan spa merkezi olarak tanımlanan Chiva Som, Bangkok’a sadece 2.5 saat mesafede, nemsiz elverişli iklimi ve deniz kenarındaki konumuyla Hua Hin’de 7 hektarlık alana yayılmış bir huzur ve dinginlik cenneti. Chiva Som’un farkını oluşturan freestyle spa sistemiyle, erkek ve kadın misafirler için ayrılmış sauna, buhar odası ve jakuzili su terapisi süitleri, ısıtılmış su yatakları gibi özel alanlarla kendinize en uygun programı oluşturabilirsiniz. 7 gecelik ‘flexible fitness’ paketinin fiyatı, kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 3.500 Euro’dan başlıyor.
(www.chivasom.com)

Kamalaya
Koh Samui,Tayland

Detoks yapın

Tayland’ın gözde adası Koh Samui’de zengin bitki örtüsü, ırmakları ile muhteşem bir lagün ve beyaz kumsal üzerinde bulunan Kamalaya, doğal sağlık, güzellik için kurulmuş bir mabet. Detoks, wellness programları açısından zengin olan işletme, fiziksel olduğu kadar ruhsal tedavi ve rahatlama yöntemleri ile komple bir sağlık mabedi olarak da tanımlanabilir. Ayrıca pratisyen hekim ve uzmanlar eşliğinde yoga, pilates, tai chi yaptırabilirsiniz. 7 gecelik ‘relax & renew’ paketinin fiyatı, kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 2.500 Euro’dan başlıyor.
(www.kamalaya.com)

Shreyas
Bangalor, Hindistan

Yoga özel programı

Yorucu, stresli şehir yaşantınızı geride bırakın ve Bangalor Havalimanı’ndan sadece 1 saat uzaklıktaki Shreyas’ta kendinizi yenileyin. 25 dönümlük araziye yayılmış bu modern Aşram’da, hindistancevizi bahçeleri içinde, ister sakinleşmek ister enerji kazanmak için orada olun, sonuçta evinize bambaşka bir insan olarak döneceksiniz. 7 gecelik ‘yoga retreat’ paketinin fiyatı kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 1.650 Euro’dan başlıyor.
(www.shreyasretreat.com)

SwaSwara
Karnataka, Hindistan

İçsel keşif ve rahatlama

Efsanevi Om Plajı’na bakan manzarası, farklı ortamı ile klasik bir yoga merkezi değil, başkalarını, kendi iç sesini dinleme sanatını benimseme, geleneksel Hint kültürü ve inancını yakından tanıma avantajıyla başlı başına bir eğitim, kişisel gelişim merkezi. Goa Havalimanı’ndan 2,5 saat uzaklıktaki mesafesiyle kolay ulaşım avantajı bulunan SwaSwara’da bir yoga tatiline çıkmaktan daha fazlası ile tanışacaksınız. 7 gecelik ‘discover & unwind’ paketinin fiyatı kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 1.500 Euro’dan başlıyor.
(www.swaswara.com)

Sha Wellness Clinic
Alicante, İspanya

Hızlı ve modern teknikler

Eğitimli estetik uzmanları, hızlı, modern teknikleri ile Sha, Avrupa’daki en çok tercih edilen sağlık güzellik merkezlerinden birisi. Özel uygulamaları ile kendinizi daha sağlıklı ve genç hissetmeniz için tüm imkânlar kullanılıyor. 2008 yılında açılan ve oldukça yeni olan tesis ‘macrobiotic beslenme’ uygulamasıyla dünyada bu konuda ilk sağlık merkezi olmuş. 7 gecelik ‘essence’ paketinin fiyatı kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 3.400 Euro’dan başlıyor.
(www.shawellnessclinic.com)

La Reserve De Beaulieu
Beaulieu-sur-Mer, Fransa

Kilo kontrolü şart

Doğaya saygı çerçevesinde lüks mimarisi, sıcakkanlı personeli ve her anlamda titizlikle düşünülmüş detayları ile uzaklara gitmeden kısa bir mola vermek için en ideal merkezlerden biri. Nice Havalimanı’na uçup, 1,5 saatlik transfer sonrası St Tropez’nin lavanta tarlaları ve çam ağaçları içerisinde bambaşka bir dünyada yenilenebilirsiniz. 7 gecelik ‘healthy ageing’ paketinin fiyatı kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 6.700 Euro’dan başlıyor.
(www.reservebeaulieu.com)

Shanti Maurice
Riviere des Galets, Mauritius

25 farklı terapi odası

Güney Mauritius’un beyaz kumsalları ile sıra dağlarının arasında büyülü bir noktada bulunan spa merkezi, tropikal bir bahçenin içinde kurulmuş olup havalimanına 30 dakika mesafede. 5000 yıllık Ayurveda prensiplerine bağlı yiyeceklerin hazırlandığı mutfağı, vücut tipinize uygun diyetler ile sizlere doğru beslenme yollarını gösterecek programlara sahip. 25 farklı terapi odası ile farklı sağlık prensiplerine uygun, profesyonel uzmanlar eşliğinde, kişiye özel programlardan size en uygun olanı seçebilirsiniz Resort aynı zamanda Conde Nast Traveler ve World Luxury Spa ödülü sahibi. 7 gecelik ‘flexible fitness’ paketinin fiyatı kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 2.000 Euro’dan başlıyor.
(www.shantimaurice.com)

Lefay Resort
Garda Gölü, İtalya

Daha genç, enerjik hissedin

Verona Havalimanı’na 1,5 saat mesafede Garda Gölü manzaralı zeytin bahçeleri arasında inşa edilmiş, İtalyan tasarımlı resort, özellikle kişiye özel uygulamalarıyla kendinizi daha genç, daha enerjik ve sağlıklı hissetmeniz için gerekli tüm donanım ve tecrübeli doktorlara sahip. Aynı zamanda Small Luxury Hotels of The World, Leading Hotels of the World üyesi olan bu lüks tesis size aradığınız tüm spa ve lüks otel özelliklerini verecek. 7 gecelik ‘wellbeing booster’ paketinin fiyatı kişiye özel program, masaj, yemekler ve birçok aktivite dahil 1.500 Euro’dan başlıyor.
(www.lefayresorts.com)

False