Yunanistan AB’den yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan AB’den yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2023 07:00

TÜRK-Yunan kara hududunu oluşturan Meriç Nehri’nin Yunan yakasında cumartesi günü başlayan ve günlerdir Dedeağaç şehrini tehdit eden alevler, dün de kontrol altına alınamadı.

Haberin Devamı

Ormanlık Dadias mevkisinde 2’si çocuk, 18 sığınmacının ölümüne neden olan yangın, Dedeğaç’ı dört bir yandan kuşatmış durumda.

Atina’nın Fili ve Aspropirgos ilçelerinde salı günü çıkan yangınlar da dün daha geniş alana yayıldı. Öğle saatlerine kadar beş yerleşim birimi tedbir amaçlı boşaltıldı. Üç huzurevindeki 150 kişi tahliye edildi. Çok sayıda ev ve işyeri büyük hasar gördü. Fili’deki yangında, Amigdaleza kasabasındaki göçmen kampı tedbir amaçlı tahliye edildi. Atina gökyüzünü yangın dumanı bulutu kapladı. Öte yandan Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nden yardım istemesi üzerine Almanya, İsveç, Hırvatistan ve Kıbrıs Rum kesimi yangın söndürme uçakları gönderirken, Romanya ve Çek Cumhuriyeti de bölgeye itfaiye ekibi sevk etti.    

1 MİLYON DÖNÜM KÜL OLDU

Haberin Devamı

Ülkede ocak ayından bu yana çıkan orman yangınları, düne kadar 1 milyon dönümden fazla alanı küle çevirdi. Öte yandan Türkiye sınırı ile Dedeağaç arasındaki bölgedeki bazı köylerde, sığınmacılara karşı ırkçı eylemler başladı. Efsyn gazetesine göre bazı köy sakinleri, sosyal medyada dolaşan yangınları sığınmacıların başlattığına ilişkin asılsız iddialar üzerine, göçmenleri hedef aldı. Aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi milletvekili Paris Papadakis de sosyal medya hesabında “Yangınlarda yasadışı göçmenlerin parmağı var” diye yazdı. 

Yunanistan AB’den yardım istedi
Yunanistan’da beşinci gününe giren yangınlarda 18 kişi hayatını kaybetti.

CAMİLER YANGINZEDELERE AÇILDI

Batı Trakya’da Türk azınlığın yoğun yaşadığı Gümülcine bölgesinde de pazartesi günü başlayan yangın tüm şiddetiyle devam ediyor. Gümülcine’ye bağlı Demircili, Baraklı ve İrcan köyleri tedbir amaçlı boşaltıldı. Gümülcine seçilmiş müftülüğü, yangınzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için bazı camilerin kullanılmasını kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!