Yardımlar sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yardımlar sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2023 07:00

Türkiye'deki depremlerin ardından birçok ülkeden gelen yardımlar devam ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. Depremler, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Türkiye'de meydana gelen deprem faciasının ardından dünyanın dört bir yanından gelen yardımlar devam ediyor.

KATAR’DAN TOPLAM 70 MİLYON DOLAR

Katar, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için şimdiye kadar yaklaşık 70 milyon dolar yardımda bulunduğunu açıkladı. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, depremzedeler için başlatılan “Yardım ve Destek” kampanyasında, bir gecede 168 milyon riyal (46 milyon dolar) toplandığını, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin de kampanyaya 50 milyon riyal (14 milyon dolar) destek verdiğini hatırlattı.
BAE’den yardım için hava köprüsü

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım için başlatılan “Yiğit Süvari 2” operasyonunun devam ettiğini belirtti. Şu ana kadar Türkiye ve Suriye’ye toplam 91 yardım uçağının gönderildiği ve her iki ülkeye toplam 2 bin 549 ton insani yardım malzemesinin yollandığı ifade edildi.

ABD’DEN İNSANİ YARDIM UÇAKLARI

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, ABD’den bölgeye gönderilecek 10 uçaklık insani yardım malzemesinin Türkiye’ye ulaşan ilk sevkiyatının fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yardımlar sürüyor

Sağda Jeff Flake

AB’DEN ÇADIR VE BARINMA ÜNİTELERİ

AB Komisyonu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye’de ve Suriye’deki kişiler için bugüne kadar AB’nin harekete geçirdiği insani yardımlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye için 18 AB üyesinin barınma malzemeleri, ısıtıcılar, jeneratörler, mobilya, tıbbi malzeme, hijyen kitleri, gıda ve giysi gönderdiği aktarıldı.

KAZAKİSTAN’DAN 55 TON YARDIM

Kazakistan hükümeti, Türkiye’de depremden etkilenen bölgelerdeki afetzedeler için 55 ton ek insani yardım gönderdi. Kazinform’a göre, toplam 55 tondan oluşan çadır, ısıtıcı, sıcak tutan giysi ve diğer ihtiyaç malzemelerini taşıyan uçak Gaziantep Havalimanı’na indi.

Haberin Devamı

YUNAN ARMATÖRDEN 1 MİLYON EURO

Yunan armatör Marios İliopoulos, depremzelere yardım amacıyla 1 milyon Euro bağışta bulundu. Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen İliopoulos, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de tanışma fırsatı buldu. Seajets şirketinin sahibi İliopulos, Hürriyet’e açıklamasında, “Türk halkına desteğimi dile getirmek istedim. İki ülke dostane ilişkiler içinde olursa, Doğu Akdeniz’deki en büyük güç olurlar” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!