Viyana'da kesilen geğirme cezası İstanbul'da ödendi

Güncelleme Tarihi:

Viyanada kesilen geğirme cezası İstanbulda ödendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 16:42

Viyana'da, döner yedikten sonra geğirdiği için 70 Euro para cezasına çarptırılan Bosna Hersek asıllı Edin Mehic, İstanbul’da ağırlandı. Döner ikram edilen Mehic’e, kesilen “geğirme cezası” için ev sahibi restoran zinciri yetkilileri tarafından temsili 70 Euro'luk çek takdim edildi.

Haberin Devamı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da soğanlı döner yedikten sonra geğirdiği için “Görgü kurallarını zedelediği” gerekçesiyle 70 Euro para cezası alan Bosna Hersek asıllı Edin Mehic, bir döner restoran zinciri tarafından İstanbul'da ağırlandı.

27 yaşındaki Edin Mehic, Viyana'daki Prater Eğlence Parkı'ndaki bir büfeden, 7 Şubat'ta soğanlı döner yedikten sonra Avusturya polisi tarafından görgü kurallarını zedelediği gerekçesiyle 70 Euro'luk (225 TL) para cezasına çarptırıldı.

Yaşadığı olaya çok şaşıran ve ilginç bulduğu için ceza makbuzunu sosyal medyada paylaşan Mehic, bir anda sosyal medyada gündem haline geldi. Restoran zinciri de olay üzerine Mehic'e sosyal medyadan ulaşarak İstanbul'a davet etti.

CEZANIN HAKSIZ VE ADALETSİZ OLDUĞUNU SAVUNDU

Viyanada kesilen geğirme cezası İstanbulda ödendi


İstanbul’da faaliyet gösteren döner restoran zinciri, Mehic'i İstanbul'a getirdi. Şirket, Mehic'e İstanbul turu yaptırdıktan sonra Beşiktaş Ortaköy'de bulunan şubesinde basın toplantısı düzenledi. 

Burada gazetecilere açıklama yapan şirketin Genel Müdürü Bahar Özürün, Behic'i İstanbul'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Cezanın çok haksız ve adaletsiz olduğunu savunan Özürün, "Bizler firma olarak verilen cezanın haksızlığını ve dönerin ne kadar sağlıklı bir yiyecek olduğunu vurgulamak için Behic Edin’i İstanbul’a davet ettik. Döneri çok seviyormuş ve haftada 2-3 kez döner yediğini söylüyor. Verilen cezanın dönerle bağdaştırılmaması gerekiyor” şeklinde konuşu.

Mehic ise İstanbul'da yediği dönerin, şu ana kadar diğer ülkelerde yediği en iyi döner olduğunu belirterek, yaşadığı olayın sosyal medyada bu kadar büyüyeceğini tahmin etmediğini dile getirdi.

Davranışının tamamen istem dışı olduğunu söyleyen Mehic, “Avusturyalı polisler bana ceza kesileceğini söylediklerinde sadece gülüp geçtim. Birkaç gün sonra evime gelen ceza makbuzu beni daha da şaşırttı. Bana ceza verilmesinin çok komik olduğunu düşünerek, sosyal medya hesabımda paylaştım. Daha sonra İstanbul'a davet edildim ve çok mutlu oldum. Bu nazik davet ve güzel insanlarla tanıştığım için çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

Behic'e yemeğin ardından firma yetkilileri tarafından temsili olarak 70 Euro'luk çek takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!