Ukrayna’dan Rus güçlerine HIMARS saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’dan Rus güçlerine HIMARS saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2023 07:00

Rusya’nın başkent Kiev’e yönelik füze saldırıları sürerken, Ukrayna’nın Rus güçlerinin işgali altındaki Donetsk bölgesine füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Haberin Devamı

Dün önce Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna’nın Donetsk bölgesinde Rus ordusunun kontrol ettiği Makiyivka şehrinde kışla olarak kullanılan bir merkeze 31 Aralık gecesi yapılan saldırıda yaklaşık 400 Rus askerin öldürüldüğü 300 askerin de yaralandığı belirtildi. Daha sonra Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada saldırı doğrulanırken, 63 Rus askerinin öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Ukrayna’dan Rus güçlerine HIMARS saldırısı

Rus bakanlığın açıklamasında, ABD yapımı HIMARS çoklu roketatar sisteminden fırlatılan 6 füzeden 2’sinin hava savunma sistemlerince vurulduğu belirtildi. Ukrayna medyasında yer alan iddialara göre, Rus askerler yeni yıl eğlencesi için mühimmat deposu olarak da kullanılan meslek okulu binasında toplandı. Rus askerlerin cep telefonlarını kullanmaları üzerine sinyallerin takip edilerek yerlerinin tespit edildiği ve saldırının gerçekleştirildiği öne sürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!