Trump: FBI ajanları pasaportlarımı da aldı

Güncelleme Tarihi:

Trump: FBI ajanları pasaportlarımı da aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 07:00

Beyaz Saray’dan ayrılırken gizli belgeleri beraberinde Florida’ya götürdüğü iddiasıyla evi aranan eski Başkan Donald Trump, pasaportlarının çalındığını söyledi.

Haberin Devamı

Kişisel sosyal medya sitesi Truth Social’dan paylaştığı mesajda Trump, “Vay! FBI tarafından Mar-a-Lago’ya yapılan baskında (birinin tarihi geçmiş) üç pasaportum çalındı” diye yazdı. Söz konusu pasaportların kişisel nitelikte mi yoksa göreve gelmesiyle Trump’a verilen diplomatik pasaportlar mı olduğu netlik kazanmadı. 8 Ağustos’taki arama sırasında pasaportlara el konulduğunu kabul eden bir Adalet Bakanlığı yetkilisi, dün NBC News’e yaptığı açıklamada, bunların Trump’a iade edildiğini söyledi.

BELGELER O KADAR DA GİZLİ DEĞİLMİŞ

FBI’ın eski Başkan Donald Trump’ın evinde bulduğu “çok gizli” belgeler, bu evraklara kimlerin erişimi olduğu sorusunu akıllara getirdi. CNN, Ulusal İstihbarat Direktörü tarafından en son Ekim 2017’de yayınlanan rapora göre, 1.2 milyon kişinin “çok gizli” ibareli evraklara erişimi olduğunu yazdı. Toplam 1.6 milyon kişi de “özel” ya da “gizli” etiketli dökümanları görebiliyor. Ancak yetkililer sadece kendi sorumluluk alanındaki evraklara erişme yetkisine sahip. ABD’de belgeler önem derecesine göre 3 kademede sınıflandırılıyor. En üst düzey olan “çok gizli” ibareli evraklar; Rus ordusunun hareketleri ya da Kuzey Kore’nin nükleer silahları gibi ortaya çıkması halinde “ulusal güvenliğe çok ağır hasar verecek” istihbaratları içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!