Tek bildikleri Kuran’a hakaret... Faşistlerden provokasyonları yayma kararı

Güncelleme Tarihi:

Tek bildikleri Kuran’a hakaret... Faşistlerden provokasyonları yayma kararı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 07:00

Aşırı sağcı ‘Danimarkalı Vatanseverler’ grubu, Kuran-ı Kerim’e yönelik hadsiz saldırılarını ülke geneline yayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

DANİMARKA’da son dönemde Kuran-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırılarıyla gündeme gelen aşırı sağcı ve İslam karşıtı “Danske Partioter” (Danimarkalı Vatanseverler) isimli grubun üyeleri, provokasyonlarını art arda sürdürüyor. Daha önce Türkiye, Irak, Mısır, Suudi Arabistan ve İran’ın Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kuran yakan grup üyeleri, eylemlerini tekrarladı.

FACEBOOK KALDIRDI

Polis eşliğinde gerçekleştirdikleri provokasyonlar sırasında İslam karşıtı pankart açarak sloganlar atan grup üyeleri, Kuran-ı Kerim’e çirkin saldırılarda bulunurken ve bir seccadenin üstüne basarkenki görüntülerini Facebook sayfalarında paylaştı. Bir grup üyesinin Türk bayrağına da bastığı görülen videolar kısa süre içerisinde Facebook tarafından kaldırıldı. Çirkin saldırılarını ülke genelinde arttırarak devam edeceklerini duyuran grup, provokasyonlarını Odense ve Vejle kentlerine taşıdı.

Haberin Devamı

‘DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL’

İsveç ve Danimarka’daki eylemler, bu iki ülke ile Müslüman ülkeler arasında gerilim oluşmasına neden oluyor. İki ülke yönetimleri eylemlerin engellenebilmesi için yasal zemin arayışını sürdürüyor. Öte yandan her iki ülkede de eylemlere karşı bir kanun çıkarılmasının düşünce özgürlüğünü engelleyici bir adım olup olmayacağı tartışılıyor. Önceki gün açıklamalar yapan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, “Kutsal kitapları yakmanın bir ifade biçimi olmayacağını” belirterek “hükümetinin önerisinin ifade özgürlüğünü kısıtlayıcı olmadığını” ifade etti.

BİLGİ NOTU

Danimarka’da 2017 yılına kadar kutsal sayılan değerlere hakaret edenlere 4 aya kadar hapis cezası ve para cezası öngören bir yasa bulunuyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!