Tahran, Fransız ve İtalyan yapımı 5 uçağı teslim aldı

Güncelleme Tarihi:

Tahran, Fransız ve İtalyan yapımı 5 uçağı teslim aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 00:45

İran, Fransa ve İtalya’nın ortak uçak üretici şirketi ATR’den sipariş ettiği 20 yolcu uçağının 5’ini daha dün teslim aldı.

Haberin Devamı

İran Resmi Haber Ajansı IRNA’nın haberine göre, İran’ın ATR şirketinden sipariş ettiği “ATR72-600” tipi 20 yolcu uçağından 5’i daha, Tahran’da bulunan Mehrabad Havalimanı’na iniş yaptı. Uçaklar, İran havayolları şirketi “İran Air”e teslim edildi. Tahran ile BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa) ile Almanya arasında imzalanan nükleer anlaşma sonrasında ATR şirketine “72-600” tipi 20 adet uçak siparişi veren İran Air, şu ana kadar bu uçakların 13 tanesini teslim aldı. 536 milyon dolarlık (2.7 milyar TL) bu uçak alım anlaşmasının ABD ekonomik yaptırımları öncesinde İran’ın Batı ile son büyük çaplı ticari anlaşması olabileceği belirtiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs’ta ülkesinin İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuştu. Trump’ın 90 gün içinde İran’a yeniden yaptırımlar getireceğini açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Boeing ve Airbus’ın İran’a yolcu uçakları satma lisanslarının iptal edileceğini duyurmuştu.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!