Suriye'de rejim güçleri Halep'in güneyinde muhalifleri vurdu

Güncelleme Tarihi:

Suriyede rejim güçleri Halepin güneyinde muhalifleri vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:08

Suriye ordusu ve müttefikleri, Şubat ayında yürürlüğe giren 'çatışmasızlık' anlaşmasından bu yana Halep'in güneyindeki muhaliflere yönelik en büyük saldırısını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece boyunca süren operasyonun stratejik önemdeki Telat el Eys kasabasını geri almak için düzenlendiğini belirtti.

Terör örgütü El Kaide bağlantılı Suriyeli muhalifler, dün bölgede bir Suriye uçağını düşürmüş ve uçağın pilotunu esir almıştı.

Hizbullah'ın yayın organı El Manar'ın internet sitesinde yer alan habere göre; Suriye ordusu ve müttefikleri tarafından yapılan açıklamada, yoğun hava saldırıları desteğiyle Halep'in güneyindeki silahlı grupların hedef alındığı belirtildi.

ŞAM GÜÇLERİ İLERLEME KAYDETTİ AMA...

Açıklamada, saldırıların 'çatışmasızlık' anlaşmasının muhalifler tarafından ihlâl edilmesine yönelik bir cevap olduğu aktarıldı.

Levant Cephesi'ne bağlı Şam Devrimci Tugayları grubundan Hani el Halid, 'çatışmasızlık' anlaşmasından bu yana Suriye rejiminin Halep'in güneyindeki en ciddi saldırısını gerçekleştirdiğini belirterek, saldırıların püskürtüldüğünü ve hükümet güçleriyle aynı safta çatışan Şii milislerin büyük kayıp verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Gözlemevi, Şam güçlerinin ilerleme kaydettiğini ancak Telat el Eys kasabasının ele geçiremediğini duyurdu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!