Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: El Nusra Halep'i IŞİD'den temizledi

Güncelleme Tarihi:

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi: El Nusra Halepi IŞİDden temizledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 10:08

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) ait olduğu belirtilen bir üssün dün başka isyancı gruplarca ele geçirilmesinin ardından bir açıklama yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, "IŞİD isyancı tugaylarıyla yaşadığı çatışmaların ardından İnzarat bölgesinden çekildi. Postane binası İslamcı isyancı savaşçılar tarafından ele geçirildi. Halep şehrinde neredeyse hiç IŞİD üyesi kalmadı" dedi.

Haberin Devamı

El Arabiya haber kanalının haberinde, bölgeyi IŞİD'den temizleyenlerin El Nusra Cephesi militanları olduğu ifade edildi.

IŞİD’in üssü konumunda olan Halep'in Kadı Askar bölgesindeki çocuk hastanesinde farklı isyancı grupların kontrolü ele geçirdiği Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından bildirildi.

El Nusra lideri Ebu Muhammed el Golani dün yayınladığı bir ses kaydında IŞİD ile kendi militanları arasında “yüksek seviyede” bir çatışmanın yaşandığını söyledi. El Golani IŞİD’i suçlayarak, yaşanan çatışmanın nedeni olarak el Nusra komutanının Rakka’da tutuklanması gibi hatalar yapması olduğunu savundu.

El Golani mesajında bütün isyancı gruplara Beşar Esad rejimine karşı birleşmeleri çağrısında bulundu.

Mesajda aynı zamanda isyancı grupların kendi aralarında kavgayı bırakıp Esad’ın ordusuna karşı olan savaşlarına odaklanmaları gerektiğini belirtildi.

Haberin Devamı

IRAK'TA BİLANÇO AĞIR
İnsan Hakları İzleme Örgütü Irak’ın Anbar eyaletinde günlerdir süren olaylarda 250 kişinin hayatını kaybettiğini ve 13 bin ailenin evsiz kaldığını açıkladı.

New York merkezli gruptan Irak hükümetine yönelik yapılan çağrıda “kanunsuz metotlarla yapılan mücadelenin sivillere zarar verdiği açıkça görünüyor” denildi.

Ayrıca örgüt El Kaide’ye bağlı IŞİD’in kontrolünde olan Anbar’ın iki büyük şehri Felluce ve Ramadi’deki hükümet ablukasına dair Birleşmiş Milletler’in endişelerini yineledi. Abluka nedeniyle bölge halkının yiyecek, su ve yakıta kısıtlı erişimi bulunuyor.

EL KAİDE YUVALARI UÇAKLA BÖYLE BOMBALANDI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!