Su bitti, okullar da fabrikalar da kapandı

Güncelleme Tarihi:

Su bitti, okullar da fabrikalar da kapandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 07:00

Vietnam’da su yokluğundan hidroelektrik santralları çalışmayı durdurdu.

Haberin Devamı

Avrupa’dan Asya’ya ülkeler kuraklıkla boğuşuyor. İngiltere’de susuzluk bazı okulları kapanmaya zorlarken, binlerce kilometre ötedeki Vietnam’da aynı kaderi fabrikalar yaşadı.

- Yaz boyu aşırı sıcak ve kuraklık bekleyen İngiltere’nin Doğu Sussex bölgesinde 3 okul, tesis içindeki umumi tuvaletler gibi zorunlu bölümlere yeterli su sağlanamadığı için kısmen kapatılmak zorunda kaldı. Ülkenin güney kentlerinde 26 Haziran’dan itibaren bahçe sulamak, çocuk havuzlarını doldurmak veya hortumla araba yıkamak ciddi kısıtlamalara tabi olacak. Kurallara uyulmazsa cezası 1000 sterlin.

- Su kıtlığı Asya ülkesi Vietnam’da hayatı farklı bir şekilde zorlaştırıyor. Samsung ve Apple için önemli tedarikçi olan ülkede kuraklık, hidroelektrik santrallarını çalışamaz hale getirdi. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri, önceki gün 26’ncı saati geride bıraktı. Mayıs ayında rekor seviyeye ulaşan bir dizi sıcak hava dalgası ve benzeri görülmemiş kuraklığın ardından ülkenin kuzeyindeki nehirlerde su düzeyi enerji üretimi için gerekli minimum seviyenin altında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!