Son dakika: Rusya-Ukrayna geriliminde son durum: Putin'den gözdağı gibi savaş tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2022 14:41

Rusya'nın bugün başlattığı yeni tatbikatta balistik, seyir füzeleri fırlatıldı. Tatbikatlar tüm dünya tarafından endişe ile takip edilirken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkomutan sıfatıyla birlikleri bizzat denetliyor.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı, önceden planlanan tatbikatın bugün başlayacağı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tatbikatları bizzat izleyeceğini duyurmuştu. 

Beklenen tatbikat bugün başladı. Tatbikatları denetleyen Putin'e Belarus lideri Alexander Lukaşenko da eşlik ediyor.  

Son dakika: Rusya-Ukrayna geriliminde son durum: Putinden gözdağı gibi savaş tatbikatı

Putin ve  Lukaşenko tatbikatı canlı olarak izliyor...

Kremlin tarafından tatbikat sırasında yapılan açıklamada, “Devlet Başkanı, tatbikatı durum izleme merkezinden Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile birlikte izledi. Tatbikata Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölgesi, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey ve Karadeniz Filoları kuvvetleri ile araçları katıldı" denildi.
Son dakika: Rusya-Ukrayna geriliminde son durum: Putinden gözdağı gibi savaş tatbikatı

Füzelerin fırlatılma anı

BALİSTİK FÜZELER FIRLATILDI


Açıklamada, "Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Kinzhal hipersonik füzeleri başarıyla fırlattı. Kuzey ve Karadeniz Filolarına ait gemiler ve denizaltılar, deniz ve kara hedeflerine Kalibr seyir füzeleri ve Zirkon hipersonik füzeler fırlattı. Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar Eğitim test sahasında İskender kara tabanlı seyir füzesi ve Arhangelsk bölgesinde bulunan Plesetsk Uzay Üssü’nden, Yars kıtalararası balistik füzesi Kamçatka’daki Kura test sahasına fırlatıldı. Tu-95MS stratejik bombardıman uçakları tarafından havadan fırlatılan seyir füzeleri Pemboi ve Kura menzillerindeki hedefleri vurdu. Barents Denizi'nin sularından Kuzey Filosu’na ait Karelya stratejik nükleer denizaltısından, Kura menzilinde bir balistik füze 'Sineva' (Balistik füze) fırlatıldı” denildi.
Son dakika: Rusya-Ukrayna geriliminde son durum: Putinden gözdağı gibi savaş tatbikatı

Stratejik caydırıcılık özelliği taşıyan tatbikatta görevlerin eksiksiz olarak tamamlandığı belirtilerek, "Tüm füzeler belirtilen konumlarda belirlenen hedefleri vurdu" ifadeleri kullanıldı.

Son dakika: Rusya-Ukrayna geriliminde son durum: Putinden gözdağı gibi savaş tatbikatı

RUSYA SALDIRMAYA HAZIR

Haberin Devamı

Rusya yaptığı tatbikatla dünyaya gözdağı verirken Batı cephesinden mesajlar peş peşe geliyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün Litvanya'ya yaptığı bir ziyaret sırasında Moskova'nın asker çekme bahanesi ile saldırı gerçekleştirebilmek için doğru tür pozisyonlara hareket ettiğini iddia ederek "Rusya saldırmaya hazır" dedi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise Rusya'nın saldırması durumunda sadece ekonomik yaptırımlarla kalınmayacağını belirterek, "Ekonomik önlemlerle durmayacağız. Doğu kanadındaki NATO müttefiklerimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!