Avrupa'yı 'Zeynep' vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2022 09:04

30 yıldır yaşanan en şiddetli fırtına olması beklenen ve Alman medyasının "Zeynep Fırtınası" diye adlandırdığı şiddetli rüzgar sadece İngiltere değil tüm Avrupa'yı etkisi altına aldı. Fırtına etkisi ile ağaçlar ve elektrik direkleri devrilirken Avrupa'da toplamda 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Çekya'da 300 bin, İngiltere'de ise 250 bin kişinin elektriksiz kaldığı açıklanırken, gelen görüntüler fırtınanın şiddetini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Özellikle Kuzeybatı Avrupa’da etkili olan Eunice Kasırgası nedeniyle birçok ülkede çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Saatte yaklaşık 196 kilometre hıza ulaşan rüzgarların hızı nedeniyle İngiltere’nin başkenti Londra’da 1 kişi seyahat ettiği aracın üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. Yine Liverpool’da 1 kişi uçan enkaz parçalarının aracının üzerine düşmesi nedeniyle yaşamını yitirirken, Hampshire’da da 1 kişi aracının devrilen ağaçla çarpışması sonucu hayatını kaybetti. İrlanda’da fırtınanın neden olduğu enkazı temizlemek isteyen 1 kişi, devrilen ağacın altında kalarak yaşamını yitirdi.

YÜRÜMEK BİLE İMKANSIZ HALE GELDİ

Fırtına ağaçları ve elektrik direklerini bile kökünden koparırken insanların sokakta yürümeleri adeta imkansız hale geldi.

Avrupayı Zeynep vurdu  Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Özellikle Kuzeybatı Avrupa’da etkili olan Eunice Kasırgası nedeniyle birçok ülkede çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Saatte yaklaşık 196 kilometre hıza ulaşan rüzgarların hızı nedeniyle İngiltere’nin başkenti Londra’da 1 kişi seyahat ettiği aracın üzerine ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti. 

Haberin Devamı

Yine Liverpool’da 1 kişi uçan enkaz parçalarının aracının üzerine düşmesi nedeniyle yaşamını yitirirken, Hampshire’da da 1 kişi aracının devrilen ağaçla çarpışması sonucu hayatını kaybetti. İrlanda’da fırtınanın neden olduğu enkazı temizlemek isteyen 1 kişi, devrilen ağacın altında kalarak yaşamını yitirdi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE TOPLU TAŞIMADA AKSAKLIK

Seviyeli alarm sisteminin yürürlüğe koyulduğu 2008 yılından bu yana Londra ve ülkenin güney batısı için ilk kez kırmızı alarm verildi.

İngiltere'nin güneybatısında rüzgar hız rekorunun da kırıldığı değerlendiriliyor. Isle of Wight'ta kaydedilen 196 km'lik rüzgar sağanağı, resmiyet kazanırsa Ada rekoru olabilir.

Avrupayı Zeynep vurdu  Çok sayıda ölü ve yaralı var...

Hayati tehlike anlamına gelen kırmızı alarm verilen bu bölgede, olası su taşmaları, evler ve binaların zarar görmesi, elektrik kesintileri ve toplu taşımada aksaklıklar için uyarılar yapıldı.

Haberin Devamı

Bu iki bölgede birçok okul da Cuma günü tatil edildi. Devon, Cornwall ve Somerset'te milyonlarca kişiye, fırtına sırasında evde kalmaları çağrısı yapıldı.

BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Çekya'da 300 bin, İngiltere'de ise  250 bin kişinin elektriksiz kaldığı açıklandı. 

MİLYONLARCA EUROLUK ZARAR! İNGİLTERE: 500 MİLYON STERLİNLİK FATUIRA ÇIKARDI

Fırtına yüzünden Belçika ve Almanya'da da çok sayıda kişi yaralandı, milyonlarca euroluk maddi zarar meydana geldi. Hollanda, Belçika ve Almanya'da öğleden sonra etkili olmaya başlayan fırtınanın hızı, saatte 170 kilometreye ulaştı. İngiltere fırtına nedeniyle oluşan hasarın 500 milyon sterlini bulacağını duyurdu.


Avrupayı Zeynep vurdu  Çok sayıda ölü ve yaralı var...


HOLLANDA'DA KIRMIZI ALARM

Haberin Devamı

Hollanda'da, başkent Amsterdam civarında şiddetli fırtınanın devirdiği ağaçların altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin çeşitli yerlerinde ağaçların devrilmesi sonucu çok sayıda kişi de yaralandı. Devrilen ağaçlar yüzünden çok sayıda araç ve bina da hasar gördü.

Hollanda'da fırtına nedeniyle öğle saatlerinden itibaren "kırmızı alarm" verildi. Zorunlu haller dışında sürücülerin trafiğe çıkmamaları istendi. Ülkede yüzlerce uçak seferi ile tren seferleri iptal edildi, 80 köprü trafiğe kapatıldı.

Lahey'deki ADO Den Haag Stadyumu başta olmak üzere Hollanda'daki yüzlerce binanın çatısı fırtına nedeniyle uçtu.

Fırtına, Belçika'da da, 1 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı. Ypees kentinde 79 yaşındaki bir erkek, şiddetli fırtına nedeniyle yat limanında düşerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Belçika'da özellikle sahil kesiminde yüzlerce evin çatısının uçmasına neden oldu. Hava ve demiryolu trafiğinin olumsuz etkilendiği Belçika'da, kara yolu ulaşımı da zaman zaman aksadı.

Avrupayı Zeynep vurdu  Çok sayıda ölü ve yaralı var...

ALMAN MEDYASI 'ZEYNEP FIRTINASI' DİYOR

Belçika açıklarındaki 2 geminin de, şiddetli rüzgar nedeniyle karaya sürüklendiği haber veriliyor. Eunice Fırtınası, Almanya'da da da yer yer 170 kilometre hıza ulaştı.

Alman medyasının "Zeynep Fırtınası" diye adlandırdığı şiddetli rüzgar, Hamburg'da şiddetli dalgaların yarattığı su baskınlarına neden oldu. İtfaiye ve polis, Bremen kentinin bazı semtlerini tahliye etti.
Almanya'da birçok bölgede kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığı sekteye uğradı. Fırtına yüzünden devrilen ağaçlar nedeniyle Almanya'da da çok sayıda kişi yaralanırken, araçlar ve binalarda maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Kuzey Ren Westfalya eyaletindeki Dortmund kentinde fırtınanın yerinden kopardığı bir kilise haçı, bir minibüsün üzerine düştü.

Almanya'daki sigorta şirketlerine göre, fırtına 500 milyon euroluk maddi hasara yola açmış olabilir.

Avrupayı Zeynep vurdu  Çok sayıda ölü ve yaralı var...


FERİBOTTA İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER

Almanya'da, bir yolcu tarafından liman feribotunun içinden çekilen görüntüler fırtınanın şiddetini ortaya koydu. Geminin Hamburg ve Finkenwerder arasındaki seyri sırasında büyük bir dalga geminin camını paramparça etti.

Yolcular korku içerisinde kaçışırken koltukların selin etkisiyle devrildiği görülüyor.

Avrupayı Zeynep vurdu  Çok sayıda ölü ve yaralı var...

DUDLEY FIRTINASI SONRASI GELDİ

Eunice Fırtınası, sadece birçok gün önce kuzeydoğu İngiltere'de bazı bölgelerde elektrik kesintilerine ve ulaşımda aksaklıklara yol açan Dudley Fırtınası sonrası geldiği için; henüz ilk fırtınanın etkisini atlatamayan bölgelerde sıkıntılara yol açabilir.

Dudley Fırtınası sebebiyle İskoçya'da Çarşamba akşamı tüm trenler iptal edilmişti, tren yolları Perşembe günü yeniden işlemeye başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!