Son dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütü'nden Sinovac aşısına onay

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütünden Sinovac aşısına onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2021 17:38

Son dakika haberine göre Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı Sinovac'ın acil kullanımına onay verdi.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'de de kullanımı devam eden Çin aşısı Sinovac'a acil kullanım onayı verdiğini açıkladı.

DSÖ'ye Kovid-19 aşılarının kullanımı konusunda danışmanlık yapan Stratejik Uzmanlar Danışma Grubunun (SAGE) da Sinovac'a yönelik araştırmalarını tamamladığı aktarılan açıklamada, "Mevcut kanıtlara dayanarak, DSÖ bu aşının 18 yaş ve üstü yetişkinlerde iki ila dört hafta arayla iki dozluk bir programda kullanılmasını önermektedir." ifadesi kullanıldı.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada Sinovac aşısı için üst bir yaş sınırı belirlenmediği zira eldeki verilere göre aşının yaşlı bireylerde de koruyuculuk sağladığının kanıtlandığı ifade edildi.

Böylelikle Sinovac Çin tarafından üretilen ve acil kullanım onayı alan ikinci aşı oldu.

Sinovac'ın aldığı bu onayla birlikte DSÖ tarafından yoksul ülkelerin aşıya ulaşımı için kurulan uluslararası COVAX aşı programına da alınması bekleniyor.

Haberin Devamı

AĞIR HASTALIĞI VE HASTANEYE YATIŞLARI YÜZDE 100 ÖNLÜYOR

Sinovac aşısının etkinliğine ilişkin sonuçların da paylaşıldığı açıklamada, aşılananların yüzde 51'inde semptomatik hastalıkların önlediği kaydedildi.

Açıklamada, araştırma yapılan Sinovac aşısı olan kişilerin yüzde 100'ünde ağır vakaların ve hastaneye yatışların önlendiği vurgulandı.

Örgüt, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği Kovid-19 aşısının, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) ürettiği aşı, Astra ZenecaBio (Güney Kore), Moderna ve Janssen firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

Son dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütünden Sinovac aşısına onay

BAKMADAN GEÇME!