Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'tan kritik görüşme... 8 günde ikinci telefon

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trumptan kritik görüşme... 8 günde ikinci telefon
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2018 22:59

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada iki liderin ABD ile Türkiye arasında işbirliğini arttırmak için sürdürülen çabalara desteği yineledikleri kaydedildi. Beyaz Saray açıklaması iki lider arasında 8 gün önce gerçekleşen telefondan sonra yapılan açıklamaya benzer biçimde kısa ve ayrıntısız tutuldu.

Haberin Devamı

22 Mart açıklamasından farklı olarak 30 Mart açıklamasında ‘kaygı’ ifadesi yer almadı. 22 Mart’ta Beyaz Saray, ‘Trump ve Erdoğan iki ülkenin de ilişkileri etkileyen kaygılarını gidermeyi taahhüt ettiler’ demişti.

'İKİLİ İLİŞKİLERİ ETKİLEYEN KONULARIN ÇÖZÜMÜNE DESTEK'

Beyaz Saray’ın 2 cümlelik 30 Mart açıklaması şöyle:
‘'Başkan Donald Trump bugün ABD ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığı ve bölgesel konuları konuşmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider, ABD ile Türkiye arasında işbirliğini arttırmak için sürdürülen çabalara, iki NATO müttefiki olarak ortak çıkarlarını geliştirmeye ve ikili ilişkileri etkileyen konuları çözmeye desteklerini ifade ettiler.’'

SULLIVAN - YALÇIN RANDEVUSUYLA AYNI GÜN

Trump ile Erdoğan arasında 8 gün içinde gerçekleşen bu ikinci telefon görüşmesinin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın başkanlığındaki Türk heyetinin Washington’da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan ile yaptığı kritik görüşme ile aynı güne denk gelmesi dikkat çekti. Trump’ın Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı görevden alması nedeniyle yapılamayan Tillerson-Çavuşoğlu görüşmesi yerine planlanan Sullivan ile Yalçın arasındaki görüşme iki tarafın Menbiç’te varılan anlayış birliğinin somut ve uygulanabilir bir çerçeveye oturtulması açısından kritik önem taşıyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!