Şili depremi karaya vurdu

Güncelleme Tarihi:

Şili depremi karaya vurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 21:24

ŞİLİ’nin başkenti Santiago yakınlarında çarşamba meydana gelen 8.3 büyüklüğündeki depremde ölü sayısının 11’e çıktığı açıklandı.

Haberin Devamı

Kıyılarda oluşan tsunami dalgalarının boyu da 4.7 metreyi buldu. Dalgalar nedeniyle teknelerin savrulduğu, ağaçların söküldüğü görüldü, bazı tekneler dalgalar şiddetinde karaya vurdu. Yerel halk ise artçı sarsıntılara karşı tedbir olarak geceyi sokakta geçiriyor. Şili Ulusal Acil Yardım Ofisi (ONEMİ) Direktörü Ricardo Toro, 179 evin tamamen yıkıldığını, evleri kullanılamayacak durumda olan 428 kişinin, kendileri için kurulan barınaklara yerleştirildiğini belirtti.

ŞİLİ TECRÜBESİNİ KONUŞTURDU

Şili Devlet Başkanı Michele Bachelet, deprem bölgelerinde çalışmaları yerinde incelerken, dün planlanan Bağımsızlık Günü kutlamalarının da askıya alındığını açıkladı.
Tarihinde birçok yıkıcı deprem yaşayan Şili’nin, afet tecrübesinin can kaybını büyük ölçüde önlediği belirtiliyor. Ülkede son olarak 2010 yılında gerçekleşen 8.8 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla kişi hayatını kaybetmiş ve 220 bin ev yıkılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!