‘Şiddet çağrısı yapan özgürlükten yararlanamaz’

Güncelleme Tarihi:

‘Şiddet çağrısı yapan özgürlükten yararlanamaz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 17:41

Almanya’da hükümetin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel, güvenlik tartışmalarıyla ilgili sert tavır takındı. Gabriel, kin vaizlerine sıfır hoşgörü ve selefi camilerin yasaklanmasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de Noel Pazarı’na TIR’la terör saldırısının ardından başlayan yeni güvenlik önlemleri tartışmasına SPD lideri Gabriel de sert yanıt verdi. Spiegel Online’a konuşan Gabriel, artan terör tehlikesine karşı, ‘kültür’le mücadele verilmesini istedi. Gabriel, “Eğer İslamcılık ve terörizmle ciddi mücadele etmek istiyorsak, bu aynı zamanda bir kültür savaşı olmalı. Biz, toplumun bütünlüğünü güçlendirmek zorundayız” dedi.

SINIR DIŞI EDİLMELİLER

İslamcı kin vaazcılarının üzerine daha sert gidilmesini isteyen Gabriel, selefi camilerinin yasaklanmasını ve vaizlerinin sınırdışı edilmesini savundu. “Bu konuda ben sıfır hoşgörü tanıyorum” diyen Gabriel, “Selefi camileri yasaklanmalı, cemaatleri kapatılmalı ve vaizleri hızla sınırdışı edilmeli. Şiddet çağrısı yapanlar inanç özgürlüğünden yararlanamaz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!