Rusya’dan tahıl koridoru için olumlu sinyal

Güncelleme Tarihi:

Rusya’dan tahıl koridoru için olumlu sinyal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2022 07:00

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarından tahıl ihracatına izin verecek nihai belgenin yakında hazır olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Hafta arası İstanbul’da yapılan üçlü görüşmelerin ardından müzakerelerde ilerleme sağlandığı açıklanmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rus devlet televizyonunda yaptığı açıklamada “Karadeniz inisyatifi ile ilgili nihai belgeyi oluşturma çalışması yakında tamamlanacak” dedi.

Tahıl koridorunun Kiev’e silah ve askeri ekipman yollanması için kullanılmasını da önlemek istediklerini belirten Konaşenkov, Moskova’nın önerilerinin katılımcı taraflarca büyük ölçüde desteklendiğini söyledi. Çarşamba günkü görüşmelerden İstanbul’da tahıl sevkıyatı için üçlü bir koordinasyon merkezi oluşturulması ve liman çıkış ve varış noktalarından ortak kontrol yapılması konusunda ilerleme sağlanmıştı. Tarafların haftaya yeniden toplanması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lider Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile salı günü Tahran’da görüşecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!