Rum tarafına ‘şahin’ başkan

Güncelleme Tarihi:

Rum tarafına ‘şahin’ başkan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 07:00

Kıbrıs Rum yönetiminde önceki gün yapılan başkanlık seçimlerinin ikinci turunda, Türkiye karşıtı aşırı milliyetçi küçük siyasi partilerin de desteklediği dışişleri eski bakanı Nikos Hristodulidis (50) oyların 51.92’sini alarak, Rumların yeni lideri seçildi.

Haberin Devamı

Hristodulidis zafer konuşmasında Ada’daki Türk askerini kast ederek, “Kırmızı çizgim Kıbrıs’ı işgalden kurtarmak, Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek olacak” dedi. Hristodulidis, eski lider Nikos Anastasiadis’in hükümet sözcülüğü yaptığı dönemlerde de Türkiye karşıtlığıyla tanındı. Partisi DİSİ’nin karşı çıkmasına rağmen bağımsız aday oldu, aşırı milliyetçi küçük sağ partiler DİKO, EDEK, Dayanışma Hareketi ve tek politikası Türk düşmanlığı olan ırkçı ELAM partilerinin desteğini aldı. Hristodulidis’in rakibi Komünist AKEL’in adayı Andreas Mavroyannis ise yüzde 48.1 oy aldı.

TATAR: BENİM KIRMIZI ÇİZGİM TÜRK ASKERİ

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kırmızı çizgisini ‘işgali sona erdirmek’ diye ilan eden yeni Rum lideri Hristodulidis’i arayarak kutladı ve “Benim de kırmızı çizgilerim Türk askeri, Türkiye’nin garantörlüğü ve Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğinin tanınması” cevabını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!