Ruhani: İslam'ın imajı için çalışılmalı

Güncelleme Tarihi:

Ruhani: İslamın imajı için çalışılmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 22:38

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Müslüman ülkelerin İslam’ın dünyadaki imajını düzeltmek için çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Fransız AFP’nin haberine göre İran’ın başkenti Tahran’da dün düzenlenen 29’uncu Uluslararası Vahdet Konferansı’nda konuşan Ruhani, “İslam’ın negatif imajını bugünün sanal ve somut alanından çıkarmalıyız. Çoğu şiddet, terör ve katliam maalesef İslam dünyasında meydana geliyor. Bölge ve ötesindeki tüm İslam ülkelerini – bugüne kadar komşularını bombalayıp füze atanlar dahi – hepimiz için bunu durdurup, doğru yolu seçmeye davet ediyorum. Bu yıl Amerika’dan ne kadar bomba ve füze satın aldınız? Eğer parayı bu bomba ve füzeler yerine yoksul Müslümanlara dağıtsaydınız hiç kimse aç uyumaya gitmeyecekti” dedi. Amerikan AP ajansına göre Ruhani, Suriye’yi yok etmenin bölgede Esad karşıtlarını destekleyen hükümetleri güçlendirmeyeceğini de ifade etti.

Haberin Devamı


Ruhani: İslamın imajı için çalışılmalı


GÖRMEZ: KANIN SÜNNİSİ ŞİİSİ OLUR MU?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hiçbir stratejinin Müslüman kanının dökülmesini önlemekten daha değerli olmadığını söyledi. Tahran’daki 29’uncu Uluslararası Vahdet Konferansı’nda konuşan Görmez, “Siyonizmin, emperyalizmin kıskacında bunca aşağılanma yetmedi mi? Çıkalım salonlarımızdan, çıkalım havzalarımızdan, çıkalım camilerimizden, tekkelerimizden, Hüseyniyelerimizden. Kalemlerimizi, zihinlerimizi, kalplerimizi, gönüllerimizi devreye sokalım. Sesimizi ve çığlıklarımızı yükseltelim. Ümmetin ocağı yanıyor, Ümmetin diyarında ateşler yükseliyor. Bu fitneyi söndürmemiz gerekiyor. Dökülen kan Müslüman kanı olduktan sonra Sünni olmuş Şii olmuş ne fark eder? Kanın Sünnisi Şiisi olur mu, kardeş kanına göz yumulur mu? ” dedi. AA

BAKMADAN GEÇME!