Putin, BAE’ye 4 savaş uçağıyla gitti

Güncelleme Tarihi:

Putin, BAE’ye 4 savaş uçağıyla gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2022’den bu yana yaptığı ilk Ortadoğu gezisi çerçevesinde dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan’ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Putin’in uçağına, BAE yolculuğu sırasında füzelerle donatılmış 4 adet Su-35 savaş uçağı eşlik ederken, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid el Nahyan, Rus liderini Kasr el Vatan Sarayı’nda karşıladı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, öncesinde Rusya’nın rota üzerindeki ülkelerden geçiş için izin aldığını kaydetti. Putin’in Hazar Denizi ve İran hava sahasından geçip BAE’ye vardığı belirtiliyor.

Putin, BAE’ye 4 savaş uçağıyla gitti

HAVA GÖSTERİSİ YAPILDI

Ukrayna nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından aranan Putin, daha önce BRICS ve G-20 toplantılarına gitmemeyi tercih etmişti. BAE ve Suudi Arabistan, UCM üyesi olmadığı için tutuklanma riski bulunmadığına işaret edildi. Abu Dabi’de Rus bayrağının renklerinde havaya duman salan gösteri uçaklarıyla karşılanan Putin açıklamasında, Rusya-BAE ilişkilerinin hiç olmadığı kadar yüksek bir seviyede olduğunun altını çizerken Abu Dabi yönetiminin Moskova’nın ‘Arap dünyasındaki ticaret ortağı’ olduğunu vurguladı. Putin, BAE’deki temaslarının ardından Riyad’a geçerek Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. İkilinin gündeminde Filistin, Ukrayna ile petrol arzı ve fiyatlandırılması vardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!