Pekin’de sıcaklık rekoru kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Pekin’de sıcaklık rekoru kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 07:00

Çin’in başkenti Pekin’de, hava sıcaklığı perşembe günü 41 derecenin üzerine çıktı ve haziran ayında şimdiye kadarki en yüksek sıcaklık olarak rekor kırdı.

Haberin Devamı

The Beijing News’e göre, haziran ayında önceki en yüksek sıcaklık 40.6 derece ile 10 Haziran 1961’de görülmüştü. Pekin Belediyesi Meteroloji Gözlemevi, şehrin sıcak hava uyarısını sistemdeki en yüksek seviye olan kırmızıya yükseltti. Sıcaklıkların önümüzdeki 10 gün boyunca yüksek olması beklendiğinden insanların açık alanlardan uzak durmaları ve çocuklar ile yaşlıların önlem almaları tavsiye ediliyor. Öte yandan Hebei ve Shandong eyaletleri ve Tianjin şehri için de dün kırmızı uyarı sinyali verildi. Bilim insanları, iklim krizinin şiddetlenmesiyle birlikte tehlikeli ve rekor kıran sıcak hava dalgalarının daha sık ve daha şiddetli hale geleceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

‘SADECE BU GEZEGENE SAHİBİZ’

Öte yandan Paris’te gerçekleştirilen Yeni Küresel Finansal Pakt Zirvesi’nde konuşan Barbados Başbakanı Mia Mottley, “Sadece bu gezegene sahibiz ve Mars’ta yaşama planınız yoksa gezegeni daha iyi hale getirmek için birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Mottley’nin ev sahipliği yaptığı zirvede küresel ısınma karşısında yoksul ülkelerin nasıl fonlanabileceği konusu ele alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!