Paris’ten Kiev’e silah yardımı

Güncelleme Tarihi:

Paris’ten Kiev’e silah yardımı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 07:00

Fransa Savunma Bakanı, Sébastien Lecornu, Paris’in Ukrayna’ya “yüzlerce” zırhlı personel taşıyıcı araç ve Aster30 model uçaksavar hava savunma sistemi sevk edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

La Tribune gazetesine konuşan Fransız bakan, ülkesinin Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketinin bir parçası olarak yüzlerce eski ama “hâlâ çalışır durumda” personel taşıyıcı zırhlı aracı teslim edeceğini aktardı.

UÇAKSAVAR FÜZELERİ

Fransız hükümeti, savunma şirketlerine kendi ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak için üretimi arttırmaları ve Rusya ile iki yıldan fazla süren savaşın ardından Ukrayna’ya desteğin devam etmesini sağlamaları konusunda baskı yapıyor. Paris ayrıca, ABD tarafından sağlanan Patriot hava savunma sistemlerine benzeyen Aster 30 uçaksavar füzesi de tedarik edecek. Fransız Bakan, “yazdan itibaren Ukrayna’ya teslim etmek üzere çok kısa bir süre içinde uzaktan kumandalı mühimmatlar da geliştirildiğini” de açıkladı. Son haftalarda Rus hava saldırıları yüzünden enerji altyapısı büyük zarar gören Ukrayna, cephede büyük ölçüde ABD yardımlarının durmasından kaynaklanan bir mühimmat eksikliği yaşıyor. Avrupa hükümetleri Kiev’i Rus saldırısına karşı korumak için peş peşe yardımlar açıklıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!