Paris’te ‘THY’nin Başarı Hikayesi’ konferansı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Paris’te ‘THY’nin Başarı Hikayesi’ konferansı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 12:30

Paris’te, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından ‘THY’nin Başarı Hikayesi’ konferansı düzenlendi.

Haberin Devamı

KONFERANSTA konuşan MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı, Türk Hava Yolları’nın, Türkiye’nin değişen yüzünün en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sunduğunu söyledi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil ise TAI’nin şu anda bir milyar dolar ciro yapan ve Türkiye’deki en büyük teknoloji üreten şirket olduğuna dikkati çekti. Kotil, “Dünya değişiyor. Dünyayı iyi okumamız gerekir. Türkiye’nin şu anda çok iyi eğitilmiş elit insanlara ihtiyacı var. Bu elitten kastımız çocukluğundan bu yana bir şeyler yapmaya çalışan cin gibi insanlar.”

İLK 10’DAYIZ AMA YETMEZ

Fransa’da bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapan gençlere Türkiye’de gelmeleri önerisinde bulunan Kotil, THY gibi büyük çapta bir şirketi yöneterek önemli bir tecrübe kazandığını, Türkiye’nin her konuda çok iddialı olduğunu söyledib. “Biz neye güveniyoruz. Ülkemize güveniyoruz” diyen Kotil, şöyle konuştu: “THY dünya sıralamasında şu anda uluslararası hava yolu şirketleri arasında büyüklük olarak ilk 10’da. Türkiye, 2023 gelmeden ilk ona girdi. Yetmez tabii ki, çünkü 2023’te birinci olması gerekiyor. Başarı herkesin biraz kendini motive etmesinden geçiyor.”

Haberin Devamı

Paris’te ‘THY’nin Başarı Hikayesi’ konferansı düzenlendi

Konferansa, Türkiye’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Erdem Başçı, Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, Paris Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ahmed Bakcan, Fransa Genç MÜSİAD Başkanı Şahin Hekimoğlu, THY Paris Müdürü Rafet Şişman, müşavirler ile Fransa’da yaşayan Türk girişimciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!