Hukuk dışı davranışı kabul etmeyiz

Güncelleme Tarihi:

Hukuk dışı davranışı kabul etmeyiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 20:14

DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, imamlara yönelik operasyonun kesinlikle DİTİB’e ya da çalışanlarına yönelik olmadığını söyledi. Köln’deki DİTİB Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Alboğa, cami derneklerinde hukuk dışı davranışları kabul etmediklerini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“BİZ hep şunu söyledik, ‘imam hatiplerimizin amirleri, imam hatiplerimizi Almanya’ya gönderen makamdır’ dedik. Bu aşamada biz çatı örgütü olarak ortada cezai mürettip bir durum var mıdır, yok mudur bilemeyiz. Ancak şunu genel olarak söyleyebilirim ki gerek Alman hukukuna, gerek Türk hukukuna göre herhangi bir kişi bizim derneklerimizde veya camilerimizde hukuk dışı bir harekette bulunursa bu asla kabul edilemez.”

“Savcılık tarafından yürütülen bu araştırma ve soruşturma, kesinlikle DİTİB’e ya da DİTİB çalışanlarına yönelik uygulanan bir soruşturma değildir. Burada gayrimeşru bir takım bilgileri toplayan ve onları ileten birkaç şahsa karşı yapılmış bir araştırma var. Bu, o şahısları bağlayan bir araştırmadır.”

DİYALOGDA OLACAĞIZ

“Biz DİTİB olarak Almanya’daki camilerin yüzde 50’sinden fazlasını ve burada yaşayan Müslümanların büyük bir çoğunluğunu temsil ediyoruz. Bugüne kadar hem kiliselerin, hem siyasetin, hem de medyanın paydaşı olduk, devletin paydaşı olduk. Bundan sonra da ortak projelerimizi sürdürmeye ve diyalog paydaşı olmaya devam edeceğiz. Bu gelişmeler bizi bu yoldan, birlikte çalışma azminden asla geri çevirmeyecektir.”

Haberin Devamı

YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ

DİTİB suçlamaların ortaya çıkmasından hemen sonra olayın aydınlatılması için yoğun çaba gösterdi. Buna rağmen din görevlilerinin özel ikametgahlarında yapılan bu aramalar, Müslüman toplumu arasında yanlış anlaşılmaya ve şaşkınlığa sebep olmuştur. DİTİB, Federal Başsavcılığa, suçlamaların aydınlatılması için yardım etmeye devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!